torstai 26. kesäkuuta 2014

Hymy Raw Food Cafe ja Silvoplee

Siihen nähden, että olen suhteellisen rahattomassa tilassa juuri nyt, olen tällä viikolla törsäillyt luvattoman paljon ravintola- ja kahvihetkiin. Mutta jotain kivaahan tässä elämässä pitää hei olla.Uudistetussa Silvopleessa olenkin käynyt jo muutaman kerran, vaikken ole tullut siitä postailleeksi. Ravintolan ruoka on edelleen samaa settiä, eli laadukasta ja monipuolista kasvisruokaa, mutta miljöö on nykyään noin sata kertaa parempi. Silvoplee siirtyi Hakaniemessä vain tien yli toisiin tiloihin, mutta muutolla saatiin aikaan kaksi isoa parannusta: ensinnäkin tilat ovat paljon suuremmat ja toiseksi kaikki new age/jumalatar-henkinen köynnöstely ja muu koukero on heivattu sisustuksesta helvettiin. Kiitos siitä.

Itse homma eli ruuan lastaaminen ja maksu toimii myös entistä huomattavasti jouhevammin ja koko paikka on kerta kaikkiaan päivitetty raikkaammaksi. Söin valtavan lautasellisen kaikenlaista, jonka päätteeksi hotkaisin vielä raa'an snickers-kakun - pähkinöitä, kaakaota ja suolaa siis. Sillä kombolla ei voi mennä vikaan, ja hyvää oli tämäkin. Silvoplee on nykyään auki iltakahdeksaan asti, mutta ravintolassa on edelleen vahva lounaspaikan tuntu. Kello puoli viideltä syöjiä oli jo
aika vähän.


Viikon toisen raakakakkuelämyksen nautin Hymy Raw Food Cafessa, joka oli minulle uusi tuttavuus. Torikortteleissa Katariinankadulla sijaitseva Hymy on myyvä setti luonnonkosmetiikkaa, eettisiä vaatteita, kenkiä ja koruja, ja raakakahvilaa. Mukana on myös kokoelma erittäin self help -henkisiä kirjoja, joiden nimistä jotkut olivat niin seesteisiä että aiheuttivat pieniä hihityskohtauksia, anteeksi nyt vaan. Itse asiassa olin vähän epäileväinen itse kahvilankin nimestä, mutta onneksi panhuilut oli jätetty vähemmälle ja sisustus oli vallan tyylikäs. Eettiset vaatteet, kosmetiikka ja kahvila on kyllä aina toimiva yhdistelmä - ihastuin erityisesti tangolla roikkuvaan Osklenin upeaan kultaiseen mekkoon, johon minulla ei tosin kuuna kullan valkeana taida olla varaa.

Kakkupala ja kahvi sen sijaan heltisi kympillä (luotolle, kiitos) ja kakku oli kyllä pala taivasta sekin. Balilaisista aineista ja mausteista koottu suklaakakku oli käsittämättömän hyvää ja kaunista (katso vaikka postauksen ekaa kuvaa). Koostumus oli juuri sopivan kermainen ja täyteläinen ja pohja harvinaisen maukas, vaikka se oli koostettu vain taateleista ja pähkinöistä. Aijaijai. Voi olla että jatkossa joutuu pari lounasta korvaamaan Hymyn raakakakulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti