tiistai 2. syyskuuta 2014

Tatti-seitanpiirakka



Tateissa ja tattiresepteissä löytyy! Oliivit olivat tähän piiraaseen suoranainen neronleimaus, vaikka ihan heittämällä niitä ei sieniin osaisikaan yhdistää.

Tatti-seitanpiirakka

piirakkapohja:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150 g margariinia
loraus kylmää vettä

täyte:

6 dl viipaloituja, esipaistettuja tatteja
1 pkt vegaanista chorizo-leikettä tai salamia
1 sipuli
1 prk kaurakermaa
1 dl kvinoaa
n. 10 kalamataoliivia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuminaa

Esikäsittele tuoreet tatit putsaamalla ja viipaloimalla ne kuumalle, kuivalle pannulle. Paista kunnes neste alkaa haihtua. Valmista piirakkapohja sekoittamalla kuivat aineet ja nyppimällä joukkoon margariini. Lisää taikinaan varovasti loraus vettä ja sekoita. Anna vetäytyä kylmässä sillä välin kun valmistat täytteen.

Pilko sipuli ja lisää se tattipannulle öljylorauksen kera. Pilko seitanviipaleet suikaleiksi ja lisää joukkoon. Kaada sekaan kaurakerma ja huuhdeltu kvinoa. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kvinoa on kypsää.

Levitä piirakkapohja voideltuun vuokaan. Kaada täyte pohjan päälle. Poista oliiveista kivet ja ripottele oliivit täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.