tiistai 12. helmikuuta 2019

Pähkinäpunajuurivuoka



Punajuuret on ihania. Niiden valmistumisessa vain menee kamalan kauan, eikä mitään ole kiva odotella nälkäisenä. Niinpä usein höyrytän viikon tarpeiksi punajuuria valmiiksi jääkaappiin. Ja saahan niitä ostaa myös esikeitettyinä, mutta hinta pompsahtaa taivaisiin.

Pähkinät ovat punajuuren parhaita kavereita, ja tässä reseptissä niitä onkin reilusti. Toimii myös ilman tuota feikkifetaa, mutta minusta se on itse asiassa aika hyvää. Muita mausteita laitoinkin aika nuukasti, koska halusin punajuuren ja pähkinän makujen erottuvan kunnolla.

Pähkinäpunajuurivuoka

1 kg punajuuria keitettynä
250 g saksanpähkinöitä (muutkin käy)
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
2,5 dl kaurakermaa (myös kookoskerma käy)
1,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
valkopippuria
suolaa

(1 pss vegaanisia salaattijuustokuutioita, käytin tässä Porlammin versiota)

Kuori ja pilko keitetyt punajuuret kulhoon. Lisää kerma, öljy ja vesi ja soseuta sauvasekottimella. Murskaa pähkinät lähes jauhoksi tehosekoittimessa tai sauvasekottimella. Lisää pähkinäjauho ja mausteet punajuuriseokseen. Soseuta vielä kerran, ja sekoita sitten lusikalla joukkoon ohrasuurimot. Kaada voideltuun uunivuokaan, ripottele juustokuutiot päälle ja paista noin 200 asteessa reilu tunti, kunnes suurimot ovat pehmenneet.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta, kokeilen heti. Rakastan punajuurta yli kaiken. Kiva kuula sinusta pitkästä aikaa. Katinka

    VastaaPoista