sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Bruschettaa köyhilleMyönnettäköön - me ollaan köyhiä. Ja äitiyslomani takia entistä köyhempiä. No, niin köyhiä kuin akateemisesti koulutetut, melko keskiluokkaisiin perheisiin syntyneet länsimaiset ihmiset nyt voivat olla - eli ei siis ollenkaan noin yleismaailmallisella mittapuulla tarkasteltuna. Mutta arjessa ei kaiken suhteutus aina  niin kovasti auta pankkitilin näyttäessä nollaa - tai mikä vielä ikävämpää, miinusta - liian pian palkkapäivän jälkeen. Tämän uudenvuoden lupaukseni oli ja on koettaa karsia kaikenlaisia turhia menoja joihin valuu yllättävän nopeasti yllättävän paljon rahaa. Ja yrittää tehdä siitä itselleni hauska haaste eikä ankeaa kieltäymystä!

Tein näitä bruschetta-leipiä Ekolosta ilmaiseksi saadusta leivästä, jonka päivämäärä oli umpeutunut. Tämä on myös mainio tapa käyttää hyödyksi kotiin kuivahtamaan unohtuneet leivät!

Tarvitset vain:

leipää
n. 1 dl oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa
yrttejä (basilikaa, rosmariinia, mitä vain kaapista löytyy)


Pilko valkosipulit öljyn joukkoon, lisää yrtit ja suola. Viipaloi leipä ja levitä reippaasti öljyä viipaleille. Paista leipiä uunin yläosassa 225 asteessa noin 5-10 minuuttia kunnes ne ovat rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti