maanantai 30. tammikuuta 2012

Helppo vegaaninen juustokakku


Tämä nopeatekoinen suklaajuustokakku onnistuu ihan takuuvarmasti. Kirpeä mustaherukkatäyte antaa tarvittavaa raikkautta ja alkoholi - noh niin, mukavaa alkoholin makua!

Pohja:

1/2 pkt Digestive-keksejä
100 g margariinia

Marjatäyte:

n. 2 dl mustaherukoita
2-3 rkl sokeria
reilu loraus vapaavalintaista alkoholia, minulla sattui olemaan Mesimarja-likööriä

Suklainen juustotäyte:

1/2 pkt maustamatonta Tofutti-kermajuustoa
2 prk vispautuvaa kaurakermaa
100 g tosi tummaa suklaata
pikku hyppysellinen suolaa


Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla joukkoon sulatettu margariini. Levitä seos voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita marjatäytteen ainekset sauva- tai tehosekoittimella soseeksi ja levitä pohjan päälle. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon suola ja kermajuusto. Sulata suklaa ja lisää kerma- juustoseokseen. Levitä suklainen täyte marjatäytteen päälle. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. En ole juustokakun ystävä yleensä mutta tämä kuulostaa niin hyvältä, että aion kokeilla ja syödä pitkin hampain!

    VastaaPoista
  2. Bongasin tämän reseptin vasta nyt, mutta tätä pitääkin kokeilla, kun saan seuraavan kerran käsiini tuota maustamatonta tofuttia.

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä hyvää ja helppoa. Oletko kokeillut sitä Vegegeliä muuten? Minä en vielä ole, paketillinen odottelee tuolla kaapissa... Olen jotenkin jumahtanut tähän suklaaversioon!

    VastaaPoista