keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Hyvästi, Vegemesta!


Rakas Vegemesta,

en voi enää teeskennellä että välillämme on kaikki kunnossa. Olet viime aikoina käyttäytynyt tavalla, joka on saanut meidät kasvamaan erillemme.

Alussa kaikki oli niin hyvin. Olimmehan toisiamme lähellä niin fyysisesti kuin arvomaailmoiltammekin. Esittelin sinut jopa useille ystävilleni; hekin pitivät sinusta.

En osaa oikein varmasti sanoa, milloin kaikki alkoi mennä välillämme vikaan. Ehkä se oli se kerta kun odottelimme hyisellä Vaasankadulla annoksiamme kolme varttia ja lopulta saimme kuitenkin väärät lisukkeet? Silloin vielä yritin selittää kaiken itselleni parhain päin: olihan se vähän typerää laittaa uusi työntekijä yksin ja kylmiltään töihin kiireiseen lauantai-iltapäivään - mutta sattuuhan niitä virheitä pitkissä suhteissa.

Siedin hitauden, kylmät ruuat, väärät annokset.  Mutta siihen kotiinkuljetusjupakkaan se lopahti. Muistatko? Meillä oli vieraita ja satoi kaatamalla. Äkkäsin että kotisivuillasi mainostetaan kotiinkuljetusmahdollisuutta. Kun soitin ja kysyin tarkemmin, sain vastaukseksi että joo, onhan siellä netissä kai se joku kotiinkuljetus, mutta ei me kyllä haluta että sitä oikeesti niinku käytetään ja ihan siks se on tehtykin niin hankalaks. Että jos siis niinku ihan tosissaan jotain tosi paljon haluut, niin sitten ehkä mutta sittenkin vaan yhtä laatua. Eikä nyt hei ehi mitään ainakaan kahteen tuntiin.

Silloin pyöräilin sateessa kauppaan, ostin ruokatarpeet ja tein itse vierailleni burgerit. Paremmat. Nopeammin. Murto-osalla hinnasta.

Sade pyyhki pois kyyneleeni ja pilvien lomasta alkoi pilkottaa aurinko.

14 kommenttia:

 1. Oih, miten surullista että suhteenne on päättynyt! Ja noin ikävällä tavalla! Mutta sateen jälkeen paistaa aurinko, kuten tavataan sanoa. Ja aika parantaa haavat.Pian olet varmaan valmis uusiin tuttavuuksiin, ehkä onkin jo kiikarissa??

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Meillä (mulla ja mun miehellä) on kans ollut todella surkeita kokemuksia Vegemestasta, mutta sit kuitenkin silloin kun sitä ruokaa sieltä saa, on se kuitenkin niin hyvää (erityisesti kebab perunoilla, ainoo vaan, et perunat on melkein aina loppu...), että jaksaa vastoinkäymiset. Mut on se kurjaa, et kaikki on niiden kanssa jotenkin nihkeetä.

  <3 Raisa

  VastaaPoista
 3. Juu, täytyy myöntää että just se niitten Istanbul-annos on saanut mut vakavasti miettimään leppymistä...

  VastaaPoista
 4. Löysin tän vanhan postauksen sattumalta tuolta eat.fin sivuilta. Entisenä vegemestan työntekijänä roballa halusin vielä lisätä, että työntekijöitä kohdellaan paikassa erittäin huonosti. Työsopimusta joutui ruinaamaan kuukauden, heti ekasta päivästä lähtien laitetaan uusi tyyppi yksin kiireeseen, ruoka-aineet oli aina loppu ja tilat erittäin epähygieeniset, Vaasankadun spotissa ruokamyrkytykset olivatkin kuulemma ainainen riesa. Edes palkkoja ei maksettu yhdellekään meistä, pomo oli täysi huijari. Kuulemma tosin uusi pitäjä Roballa hoitaa hommansa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut muualtakin vastaavaa Vegemestan työntekijöiden kohtelusta. Tosi törkeää, varsinkin kun nimenomaan tuollaiselta rennolta hippi-vege-vegaani-paikalta ei odottaisi tuollaista sikailua. Samoin just tuossa tapauksessa mistä postasin niin se ei todellakaan ollut sen tiskin toisella puolella olevan tyypin vika, että se oli joutunut ihan kylmiltään keskelle lauantain ruuhkaa ja vielä ilman että puhui suomea. No, se Vaasankadun pulju onkin jo mennyt, Roballa en ole käynyt enkä varmaan käy. Toivottavasti löysit reilumman duunipaikan!

   Poista
 5. Hippi-vege-vegaani-paikoilta odotan(kiitos vegemestan) myös jatkossa vastaavaa perseilyä. Ikävä kyllä. Vituttaa tehdä tilaus ja 20 minsan päästä kuulla vähän hitaalla käyvältä juipilta ettei nyt ookkaan mitään käviskö tää ja tota en pysty antaa loppurahoja takas koska en osaa käyttää kassaa. Kiitos vegemestan, uskoni tähän skeneen(jolla oli vielä kaikki mahdollisuudet), on totaalisesti mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just se asia mikä minuakin eniten tässä vituttaa, ei niinkään pelkästään se että minä nyt sain huonoa palvelua. Tuollainen kokemus todella leimaa koko hippi-vege-vegaaniyritysten kenttää. Jotenkin tuntuu että aika monissa vegaaniyrityksissä on se aate tärkeämpää kuin laatu, ja sitten ei ymmärretä että se laatu vaikuttaa myös siihen miten ihmiset sen aatteen näkee. Aargh.

   Poista
 6. Näyttää vahvasti siltä, että perseiloyn aika on ohi. Turun Kristiinankadun Vegemesta on kadonnut, samoin vaikuttaa olevan tilanne Helsingin Kampin Vegemestan kohdalla. Helsingin Pikku Roban piste on nykyään VegeMAX ja ruoka, palvelu, hygienia ja henkilöstön taso (kenties myös kohtelu) huomattavasti kohentunut. Taas kelpaa jopa minulle. ;)

  VastaaPoista
 7. Hei kiitos VegeMAX- vinkistä! Täytyy käydä testaamassa pian. Ja toivottavasti tosiaan henkilökunnankin olot on kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kuulin duunifrendiltä, joka noutaa lounaansa tosta varmaan 15x kuukaudessa, että VegeMAX menossa nurin, niinkuin tyyliin: tällä viikolla. Eli voipi olla, ettei tarvi testata, ellet ole tänään tai huomenissa menossa.

   Poista
  2. Ja katoin sitten päivämäärän väärin postauksessasi. :) Mutta nurinmeno-uutinen edelleen pitää.

   Poista
 8. Ohoh ja pöh. Ehtisköhän vielä huomenna?

  VastaaPoista
 9. Tampereen Vegemestassa yhtä pimeä meno. Kävin kaksi kertaa, molemmilla kerroilla aivan älytön meininki, enää en viitsi vaivautua. Syön vegaaniburgerini mielummin vaikka Kustaassa tai Zarillossa. Ketuttaa, että tuo paikka toimii juuri kuten stereotyyppisen hippimestan olettaisikin - hitaasti, holtittomasti ja vähän sinne päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ylläripylläri että Tampereella on sama meno. Pöh. No mutta onneksi alkaa tosiaan olla aika paljon paikkoja, mistä saa vegaaniburgeria ihan asiallisella meiningillä.

   Poista