perjantai 24. helmikuuta 2012

Kookospallot rules!


Huolimatta äskeisestä kuninkaallisesta perheenlisäyksestä on monarkia mielestäni aikansa elänyt outo instituutio niin Ruotsissa kuin muuallakin. Kookospallot, tuo Ruotsin demokraattinen lahja maailmalle, sen sijaan on ja pysyy. Ruotsissa niitä näyttävät syövän kaikki ja niitä saa ostaa kaikkialta. Mikä parasta, ne ovat yleensä vegaanisia. Kookospalloja on tosin helppo tehdä itsekin, eikä ainesten hintakaan huimaa päätä. Tässä reseptissä käytin kylmäpuristettua kookosrasvaa joka antaa palleroille mukavan tryffelimäisen maun.Kookospalloihin tarvitset:

75 g kylmäpuristettua kookosrasvaa
50 g margariinia
3,5 dl kaurahiutaleita
1,25 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,25 dl vahvaa kahvia
50 g kookoshiutaleita

+ toiset 50 g kookoshiutaleita koristeluun

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi. Pyörittele palloiksi. Kierittele pallerot kookoshiutaleissa ja laita jääkaappiin vetäytymään ja kovettumaan. Rommi tai jokin muu alkoholi tekisi varmasti myös terää, tällä hetkellä huushollistamme ei löytynyt mitään viinaksia. Tästä satsista tulee noin 20 pallosta.

Superfoodien salaisuuksiin vihkiytyneet vannovat kovasti kylmäpuristetun neitsytkookosöljyn nimeen. Siinä pitäisi olla kaikenlaisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia, joista voi lukea esimerkiksi täältä. En itse ole kauhean innostunut superfoodmeiningeistä, mutta kookosöljystä kyllä tykkään. Se on hyvää leivonnassa tai ihan pelkiltään. Lisäksi se on myös tosi hyvää ihonhoidossa. Alkutalvella minulla oli muutaman viikon tavattoman vähärahainen jakso, jolloin käytin kylmäpuristettua kookosöljyä myös päivävoiteena. Hyvin toimi.  Mutta kookosöljyn tärkein päivittäinen käyttökohde on meillä kyllä tämä:

Kookosöljy on nimittäin osoittautunut ainoaksi vauvarupeen todella tehoavaksi voiteeksi. Että vinkkinä vaan sinne länsinaapuriinkin!

2 kommenttia:

  1. Minä oon laittanut piparminttuöljyä kuukuspalloihin joskus, tosin sitten oon jättänyt kuukuksen pois ja menny pelkillä kaurahiutaleilla. Nam.

    VastaaPoista
  2. Ooh, kuulostaa mahtavalta. Missäs sitä nyt sitten taas myydäänkään?

    VastaaPoista