tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kuukauden vegaanituote: VeconSain työkaveriltani vinkin, että minun kannattaisi esitellä blogissani vegaanikeittiössä käytettäviä tuotteita, jotta ei-vegaanitkin pääsisivät paremmin resepteistä jyvälle. Ajattelin laajentaa ideaa niin, että esittelen joka kuukausi yhden hyväksi havaitsemani tuotteen, oli se sitten ruokaan tai esim. kosmetiikkaan liittyvää.

Tämän kuukauden tuote on mainio fondi-tyyppinen kasvisliemiaines Vecon. Inhoan liemikuutioita, koska ne saavat aina kaiken maistumaan  - noh, liemikuutioilta. Tämä lasipurkeissa myytävä tahna sen sijaan sopii ruokaan kuin ruokaan. Vecon ennemminkin korostaa ainesten omaa makua kuin tuo ruokaan omaa makuaan - se on tosi herkullista esim. lasagnessa. Vecon on valmistettu soija- ja maissiproteiinista, kasviksista ja hiivalevitteestä.  Lisäksi siinä on merilevää, joka helpottaa vegaaneille joskus kinkkistä jodin saantia. Veconiin on lisätty myös rautaa ja B- vitamiineja - B12 mukaanlukien.

Sitten se huono puoli: en ole löytänyt tätä Suomesta mistään, vaan meidän täytyy aina Skotlannin reissuilla täydentää Vecon- varastot. Mutta voihan olla että sitä saa täältäkin jostain eko- tai luontaistuotekaupasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti