sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Raakasuklaatestin shokkivoittaja!


Raakasuklaa on kuumentamatta valmistettua suklaata, jonka pitäisi oleman niin maan perusteellisen terveellistä. Minua raakasuklaassa kiehtoo kuitenkin terveysominaisuuksia enemmän sen tumma ja täyteläinen maku - tykkään muutenkin mahdollisimman tummasta suklaasta. Jos haluan syödä jotain terveellistä niin syön ituja, en suklaata. Viime postauksessa lupailin raakasuklaiden arviointia ja rankka maistelusessio onkin nyt takana. Puolueeton testiryhmä (= minä, mieheni ja pian kolmivuotias tyttäremme) päätyi appelsiinimehun ja mimosan siivittämänä yllätysvoittajan valintaan.  Lue ja hämmästy! (Ja raakasuklaan terveellisyyden yltiömäistä ylistystä voi lukea esim. täältä. )

Suklaa: Lifefood Chocolate Orange (70 g)
Ainesosat: Raakakaakaovoi, raakakaakaojauhe (70%), agavesiirappi, raaka-appelsiininkuorijauhe. Kaikki ainekset luomua.
Hinta: 5,90 €, Ekolo.
Raadin mielipide: Suklaapitoisuuteen nähden mieto maku. Tunkkainen, kahvinporomainen jälkimaku. Paketti näyttää 100 gramman levyltä mutta on todella ohut 70 gramman levy - tämä tekee hinta-laatusuhteesta entistäkin huonomman.
Pisteet: 3,5 / 10


Suklaa: Ombar Cranberry & Mandarin (38 g)
Ainesosat: Kaakaomassa, kookossokeri, kaakaovoi, pakastekuivattu karpalojauhe, kookosrasva, vakuumikuivattu mandariinijauhe. Kaikki aineet luomua.
Hinta: 2,70 €, Ekolo.
Raadin mielipide: Kovahko, huokoinen rakenne, murenee helposti. Kestää kauan, ennen kuin maku tulee suuhun. Mandariini ja karpalo on hiukan outo yhdistelmä. Hiukan liian selkeästi hippejä kosiskeleva nimi, pakkauksessa sekavahko ulkoasu.
Pisteet: 5 / 10

Suklaa: Booja-Booja Ecuadorian Dark (2 tryffeliä per pakkaus)
Ainesosat: Raakakaakao (100%), agavesiirappi, kookosrasva, vesi, kaakaojauhe. Kaikki aineet luomua.
Hinta: 1,65 puntaa eli noin 2 € (Ostettu Edinburghista).
Raadin mielipide: Nimi ja paketti lupaavat luksusta. Tryffelit ovat hiukan liiankin pehmeitä, kookosöljy maistuu suklaan läpi. Tumma ja voimakas suklaan maku.
Pisteet: 5,5 / 10


Suklaa: Conscious (50 g)
Ainesosat: Raakakaakao (50%), kaakaovoi, agavesiirappi, kaakaojauhe, kookosrasva, villicarob, Himalajan suola. Kaikki aineet suolaa lukuunottamatta luomua.
Hinta: 3,50 €, Punnitse ja Säästä.
Raadin mielipide: Pehmeä koostumus, carob maistuu selvästi läpi. Ei kovin tumma maku. Pakkaus tylsähkö, nimi antaa ymmärtää tuotteen olevan reilua kauppaa, jota se kuitenkaan ei ole. Tyttären kommentti: "Se tekee tuhrua!"
Pisteet: 6 / 10

Suklaa: Rawmeo Suklaa (3 suklaapalloa per pakkaus)
Ainesosat: Taateli, raakakaakaotahna, raakakaakaojauhe, agavesiirappi, neitsytkookosöljy. Kaikki ainekset luomua.
Hinta: 3,40 €, Ekolo.
Raadin mielipide: Tumma, voimakas suklaan maku ja napakka koostumus. Ei sotke. Suklaan rinnalla maistuu taateli, mutta yllättävän vähän. Asiallinen pakkaus, nimen sanaleikki vähän väkisin väännetty.
Pisteet: 7 / 10Suklaatestin voitti siis tällä kertaa taatelipallo. Täyden kympin raakasuklaa odottaa yhä löytymistään, vihjeitä otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti