perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kauppareissu lähitescoon



Ulkomaanreissuilla ihan tavallisissa ruokakaupoissa käyminen on mun mielestä tosi mielenkiintoista. Siitä voisi kirjoittaa paitsi kulinaristisia myös sosioekonomisia tutkielmia. Vaikka me käydään Skotlannissa sen verran usein etten ihan laske matkoja tänne ulkomaanreissuiksi, on täälläkin kaupassa käynti aina tajuntaa räjäyttävä kokemus. Paitsi että hinnat ovat tuntuvasti alhaisemmat, ovat myös valikoimat paremmat. Ihan peruskauppojen luomuvalikoimat ovat ihan toisenlaiset kuin ne pari nahistunutta sitruunaa ja perunapussi jotka surullisen usein edustavat luomua suomalaisissa kaupoissa. Reilua kauppaa ja lähiruokaa on myös mukavasti hyllyillä. Ja sitten on kaikenlaisia hauskoja vegaanisia convenience food- tyyppisiä juttuja, joita ei meidän kotikaupoista löydy. Esimerkiksi toi kuvassa oleva Tescon luomuhummus on parempaa kuin omatekoinen! Ahmin sitä aina aamupaahtoleivän päällä maapähkinävoin kanssa. (No okei, leipähän täällä kyllä on aika onnetonta höttöä.) Tämänpäiväisellä kauppareissulla löytyi myös Alpron uutta hasselpähkinämaitoa, johon on lisätty vitamiineja ja kalsiumia - tosi jees myslissä ja voin kuvitella että se sopisi tosi hyvin esmes alkoholipitoisiin pirtelöihin... Toivottavasti tätä herkkua saa pian Suomestakin!

7 kommenttia:

 1. Tuo hasselpahkinamaito on aivan ihanaa! Kaakaon kanssa se maistuu ihan nestemaiselle nutellalle.

  VastaaPoista
 2. Ooh, se on varmaan mahtava yhdistelmä! Sitä näkyi olevan myös manteliversiona, täytyy testata sekin!

  VastaaPoista
 3. No, on nyt niin ihmeellistä. Mitä vikaa on meidän omissa lantuissamme ja kaaleissa? Ei ollut pula-aikana mantelimaitoja, koulumatkat hiihdettiin remmisuksilla ja lapsilisistä ei osattu edes unelmoida! Mantelimaidosta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 4. Kyllä täälläkin reilu juures maittaa, siitä lisää seuraavassa postauksessa...

  VastaaPoista
 5. Minä aina muistelen kaiholla tuota hummusta. Eiks se oo sitä, mitä me vedeltiin purkki päivässä vieraillessani Lewisilla?

  VastaaPoista
 6. Sitä itteensähän se. En tajua, miksei itetehty ole koskaan yhtä hyvää?

  VastaaPoista
 7. En tajua, millä siihen saisi yhtä hienon kuohkean koostiksen?

  VastaaPoista