keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Sitruunainen omenapiirakka



Nyt ei ehkä ole suoranainen sesonki omenapiirakan tekoon mutta sattui olemaan ylimääräisiä omppuja. Tämän piirakan salaisuus on sitruunankuoren antama kirpeys.

Sitruunaiseen omenapiirakkaan tarvitset:

Täyte:

4 omenaa
1, 5 dl sokeria
1 sitruunan kuori
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0, 5 tl neilikkaa
1 tl vaniljajauhetta
( 1 dl rusinoita)

Pohja:

4 dl jauhoja (käytin vehnä- ja spelttijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 1 dl kylmää vettä tai kauramaitoa

+ 2 omenaa viipaloituna pohjan päälle

Kuori ja viipaloi omenat ja laita neljän omenan viipaleet kattilaan. Omput kannattaa kuoria vaikka ne olisivat luomuja; kuoren palaset eivät ole täytteessä kovin miellyttäviä. Lisää vettä niin että omenanpalat juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehahtaa ja lisää sokeri. Lisää sitruunan kuori ja mausteet. Anna kiehua hiljakseen ja peitettynä kunnes omenat soseutuvat. Jos seos kaipaa lisää nestettä, voit käyttää sitruunan mehua.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon margariini ja lisää viimeiseksi neste. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Laita taikinan päälle kahden omenan viipaleet ja omenaviipaleiden päälle täyte. Koristele halutessasi pähkinöillä. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Aineksistani jäi vähän ylimääräistä joten tekaisin vielä tällaisen:




Se oli aika hitti pehmoeläinten teekutsuilla joita tyttäreni emännöi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti