keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Mustavihreä mantelikakku




1.11 vietetään kansainvälistä vegaanipäivää. Mikäs sen parempi vegaanipäivän juhlistaja kuin pulska täytskäri? Nyt nopsasti kauppaan hankkimaan tarvikkeet tähän mantelitäytekakkuun! Kakussa on sekä tumma että vaalea pohja, joten se on leikattuna hauskasti raidallinen:



Jos olet hillitymmän kakun ystävä, voit tietty käyttää vain yhtä väriä marsipaania. Itse olen enemmänkin sellaista tårta på tårta -tyyppiä.

Mustavihreä mantelikakku

Vaalea pohja:

250 g margariinia
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2,5 dl kasvimaitoa
1 tl etikkaa

Tumma pohja:

250 g margariinia
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2,5 dl kasvimaitoa
1 tl etikkaa

Täytteet:

2 prk Alpro Airy&Creamy -soijakermaa
100 g tummaa suklaata
1,5 dl mantelijauhoa

Sokeroimatonta omenasosetta
Kirsikkahilloa

Kuorrutus:

250 g vihreää marsipaania
250 g mustaa marsipaania

Kostutus:

Kasvimaitoa
Mantelilikööriä tai manteliaromia


Valmista pohjat: vatkaa sokeri ja margariini keskenään kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää etikka kasvimaitoon, kaada seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Paista pohjia voidelluissa vuoissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan.

Vatkaa kerma. Sulata suklaa ja yhdistä kerma, sulatettu suklaa ja mantelijauhe. Kokoa kakku: aseta alimmaiseksi vaalean pohjan puolikas. Kostuta hyvin maito-mantelilikööri/-aromiseoksella. Levitä päälle omenasosetta ja lopuksi reilusti kermatäytettä. Laita tumman pohjan puolikas täytetyn vaalean pohjan päälle, kostuta ja levitä päälle kirsikkahilloa ja kermatäytettä. Toista käsittely toisen vaalean ja tumman pohjan puolikkaan kanssa. Kostuta lopuksi päälle jääneen kakkupohjan päällys ja levitä vielä jäljelle jäänyt kermatäyte koko kakun päälle.

Kaulitse marsipaanit leivinpaperilla ohuiksi levyiksi. Jos haluat kaksivärisen kakun, leikkaa toiseen levyyn siisti vinoreuna. Aseta tämä levy kakun päälle viimeisenä. Muotoile vielä marsipaanilevyt kakun päällä niin, että koko kakku peittyy. Jos haluat, voit tehdä jäljelle jääneestä marsipaanista vielä koristeita.

4 kommenttia:

  1. On varmasti hyvää mutta kuulostaa hitusen vaivalloiselta...minä poloinen sekaannuin jo neljännellä rivillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaan kuulostaa vaivalloiselta... Oikeasti se on ihan piece of cake.

      Poista
  2. Tämä oli kyllä niiiin hyvää!!

    VastaaPoista