torstai 4. lokakuuta 2012

Punkkareita ja leipäkoneita

Kuva:http://cache.gizmodo.com


Meille saapui viime yönä majailemaan eräs kiertueella oleva brittipunkbändi nimeltä Active Minds. Olen fanittanut yhtyettä jo suunnilleen teini-ikäisestä joten minua pikkuisen jännitti ja ujostuttikin kun tänään kotiuduin töistä: millaisiahan hurjia punkkareita siellä odottaa?! Noh, siellähän ne sedät soffalla mutustelivat tekemääni hedelmäleipää kupponen luomuteetä toisessa kädessä ja säestivät samalla tyttäreni tulkintaa ikivihreästä kappaleesta Twinkle Twinkle Little Star. Viritimme keskustelun leivästä ja leipäkoneista - paljastui että toinen bändin jäsen on innokas leipäkoneleipoja. Punk's not dead!

Olinkin jo jonkin aikaa puntaroinut mielessäni leipäkonetta. Toisaaltahan se tuntuu pöljältä että tarvittaisiin joku muovia ja digiromua sisältävä koneenmöhkäle tekemään sen, minkä minäkin osaan vallan hyvin tehdä. Toisaalta taas minulle kyllä kelpaisi sen robottileipurin pyöräyttämä tuore leipä aamusella - en ole sentään sellainen superrouva että heräisin puoli viideltä leipätaikinan tekoon. Mitä tykkäätte? Turhake vai tärkeys?

6 kommenttia:

 1. Hmmm... tiedän ihmisen, jonka leipäkone käy päivittäin ja lemmikkikanansakin tykkäävät ;D
  Sama henkilö haaveilee myös omasta pienestä viljamyllystä, joten varustelukierre jatkuu.
  Itselleni en varmaankaan hankkisi. No, eihän se pieneen keittiööni millään mahtuisikaan. En ole myöskään kova leivänsyöjä. Paitsi että tuore leipä on kuitenkin niin houkuttelevaa, että jos sitä olisi leipäkoneen myötä saatavilla, kulutus voisi olla ihan toista luokkaa ja siitä taas ei maha varmaankaan tykkäisi. Tai sitten se kone hautautuisi alun innostuksen jälkeen unholaan ja löytyisi joskus vuosien jälkeen muumioituneena jostain nurkasta.
  Käytettyjä leipäkoneita on näköjään paljon tarjolla!

  VastaaPoista
 2. Vitsi, miten jännittävää elämää toiset viettävät! Tuntemattomia punkkareita kotisohvalla!

  Johtuen kovasta ennakkoasenteestani kaikkia "turhia kotkotuksia" kohtaan, sanoisin leipäkoneen olevan turhake. Mutta kyllä varmasti löytyy myös ihmisiä, jotka sen nimeen vannovat ja sellaista paljon käyttävät. Tiedän, että mm. japanilaiset käyttävät leipäkonetta myös ruoanlaittoon, uunin korvikkeena. (niillä ei usein keittiössä ole uunia!) Ehkä, jos ostais käytettynä, niin sitten ei haittais niin paljoa, jos se jäis vähälle käytölle, ja taas jos sinustakin kuoriutuu leipäkoneleipoja, niin ainahan sitten voi hankkia uuden tilalle.

  xoxo,

  Raisa

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen aina silloin tällöin harkinnut, mutta epäilen vielä kuitenkin. Muistelen edelleen kauhulla niitä meidän naapurinäidin leipäkoneleipiä 1980-luvulta. Mutta jos sellainen kone kirpparilla tulisi vastaan, niin luultavasti ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneleipä on kummallisen isoreikäistä, mitä mä olen huomannut kun on tarjottu. Kait siitäkin taitava saisi aikaan vaikka mitä.

   Poista
 4. Niinpä niin, luulen kyllä kanssa että kone jäisi loppujen lopuksi alun jälkeen aika vähälle käytölle. Pinkkis, olen kanssa kuullut ettei japanissa harrasteta uuneja! Sellaisessa tilanteessahan se leipäkone voisi olla ok. Näistä meidän punkvieraista se leipäkoneintoilija myös valmisti hilloa siinä koneessaan... Pääsin muuten ulkoilemaan perjantaina ja katsomaan sitä kyseistä bändiä, olipas kyllä hauskaa!

  VastaaPoista
 5. Kuule, tuli mieleeni, että se olikin riisikeitin, missä ne japanilaiset kokkaili vaikka mitä. Pahoittelen jakelemaani väärää informaatiota!

  VastaaPoista