torstai 25. lokakuuta 2012

Vihreä tee -kuppikakut


Taasko se tuuttaa kuppikakkuja? Jep jep.  Vihreä tee tuo kuorrutteeseen hienostuneen säväyksen. Näitä väsäsin jo tovi sitten, lauantaisille synttäreille on luvassa ainakin mustaherukka- ja chai latte-kuorrutteisia kakkusia. Varokaa vaan,  konservatiivisten kuppikakkujen ystävät!


Kuppikakut vihreä tee -kuorrutteella

300 g margariinia
3 dl sokeria
1 dl soijajauhoja
1 dl vettä
4 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute

0,5 dl vahvaa vihreää teetä
0.5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

1 prk Alpro Airy & Creamy soijakermaa

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut soijajauho ja vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lusikoi vuokiin ja paista 200 asteessa noin12-15 minuuttia. Mittaa kattilaan tee, sokeri ja maissitärkkelys ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hyvin. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon teetäyte. Pursota kakkujen päälle.

4 kommenttia:

  1. Kuppikakkuja ei ole koskaan liikaa. Anna tulla vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Täältä pesee tällä viikolla, tein sen verran onnistuneen kuppikakkukuorrutteen lauantaisiin lastenjuhliin!

      Poista
  2. Kuppikakut sopivat varmasti synttäreille! Tuo vihreä tee kuulostaa aika eksoottiselta, mutta ovat varmasti hyviä :=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä hyviä mutta ehkä se chai latte vei kuitenkin voiton... Reseptiä luvassa myöhemmin tällä viikolla!

      Poista