lauantai 22. joulukuuta 2012

2 x joulufiilisEilen piti ryntäillä napit sinkoillen jouluasioiden perässä. Samalla asialla oli koko Helsingin väestö. Jos joku väittää pysyvänsä joulunaluskaupoissa seesteisenä niin lycka till. Kaksi juttua eilen kuitenkin pelasti burn outilta.

Ensimmäinen on nuo yläkuvan lusikkaleivät, jotka sain ystävältäni. Hän on melkoinen pikkuleipäguru ja hionut vuosien varrella erityisesti vegaanisten lusikkaleipien reseptiä kohti täydellisyyttä. Ja nythän se saavutettiin! Kookosöljyn käyttö pikkuleivissä oli neronleimaus ja toimii vaapukkahillon kanssa loistavasti. Sori vaan, näitä ei todellakaan jää jouluksi jäljelle. Aion kiristää reseptin julkaistavaksi heti jouluhössäkän jälkeen! Ennustan muutenkin pikkuleiville, pullalle ja kahvikakuille trendicomebackia vuodelle 2013. Vanhahtavat leivonnaiset paitsi sopivat kotoiluun ja slow lifeen kuin nenä päähän, ovat myös vaan kerta kaikkiaan hyviä ja jotenkin lohduttavia - kuten eilen tuli joulustressin keskellä todetuksi. Kiitos, ystävä kulta!
Toinen eilisen päivän jees-asia oli tämä Ekolon lahjankäärimispöytä. Ei siinä sinänsä mitään, paketointipöytiähän nyt on joka marketissa, mutta tämän yhteydessä sai hörppiä ilmaiseksi haluamaansa Numi-luomuteetä. Aika hyvä idea - kestityt, rennommat asiakkaat takaavat taatusti henkilökunnallekin mukavammat työolot! Teetarjoilun lisäksi pisteitä siitä, että a) käärepaperit olivat kauniita eikä niissä lukenut kissankokoisilla kirjaimilla "Ekolo" ja b) mitään vermeitä ei oltu kahlittu pöytään ketjuin ja vaijerein. Luottamus lisää kummasti joulufiilistä puolin ja toisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti