perjantai 14. joulukuuta 2012

Jouluarvonta: vegehaggisSkotlantilaisten kansallisruoka haggis on alun perin lampaan vatsaan käärylöity mausteinen sisälmysruoka. Vegaaninen haggis kuulostaa kuitenkin huomattavasti vähemmän splatterfilmiltä: se on tehty muun muassa linsseistä, sienistä, ohrasta ja kaurasta. Haggis on hienoisesta outoudestaan huolimatta todella hyvää ja täyttävää. Autenttisimmillaan se syödään juuresmuussin kera, mutta myös pannulla paistettu haggis on maukasta. Ja nyt teillä on tilaisuus kokeilla ihan itse: arvon Keitaan lukijoiden kesken kolme vegaanihaggista! Haggikset on pakattu ihka aitoon synteettiseen lampaanvatsaan (=muovikääre) ja tölkitetty säilykepurkkeihin, joten ne eivät avaamattomina vaadi kylmäsäilytystä ja kestävät hyvin myös postikuljetuksen.

Jos haluat mahdollisuuden saada omaksesi yhden näistä haggispurnukoista, käy tykkäämässä Keitaan Facebook-sivusta ja kerro sen jälkeen tämän postauksen kommenttiosuudessa tehneesi niin. Kerro samalla myös, minkä kanssa sinä tarjoilisit herkkuhaggiksen! Jos sinulla ei ole Facebook-profiilia tai tykkäät jo Keitaan sivusta, pelkkä kommentti riittää. Aikaa osallistua arvontaan on ensimmäiseen välipäivään eli 27.12 asti. Onnea matkaan!

14 kommenttia:

 1. Kävin tykkäämässä ja tarjoilisin haggiksen tietysti skotlantilaisen "uisge beathan", eli whiskyn kanssa!

  VastaaPoista
 2. Lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko!

  VastaaPoista
 3. tykkään jo facebookissa. Tarjoilisin raikkaan salaatin ja sopivan valkoviinin kera.

  VastaaPoista
 4. Tykätty. Varmaan tarjoaisin valkkarin ja salaatin kanssa:) Kuulostaa kyllä jännälle, oon aina halunnut maistaa haggista..

  VastaaPoista
 5. Tykkäsin ja haggiksen kanssa tarjoilisin näin joulun alla ehdottomasti lanttulaatikkoa. Muina aikoina tyytyisin reilusti persiljalla ja sipulilla maustettuun perunasoseeseen :)

  VastaaPoista
 6. Sarita on aina tykänny susta ja puolukkahillon kanssahan tommosta syödään! :D

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen tykännyt jo ennen porkkanan tarjoamista Keitaasta Facebookissa :) Tämä haggis sen verran uusi asia, ettei kyllä mitään hajua minkä kanssa sen tarjoaisin...hmm...vaikka sitten uunijuuresten.

  VastaaPoista
 8. En ole fabossa, mutta tarjoaisin raikkaan vihreän salaatin kanssa. :)

  VastaaPoista
 9. Porkkanalaatikon kanssa tarjoaisin :P Rakastan sitä :D Facebookissa en ole.

  VastaaPoista
 10. Lanttulaatikko tehtynä kookosmaitoon sopisi kovasti hyvin haggishin kanssa.

  VastaaPoista
 11. Tykkäsin ja varmaan lanttulootan kans tarjoilisin.

  VastaaPoista
 12. Laatikot ja valkosipuliperunat oheen, niin hyvä on!
  Sain pari vuotta sitten Briteistä tuliaisena jonkinsortin vegehaggista ja se oli ainakin ihan älyttömän hyvää. Suomessa en ole (harmikseni) moiseen törmännyt.

  VastaaPoista
 13. Kävin tykkäämässä! Taitaisin taipua tuohon juuresmuusin kanssa tarjoiluun (minun versiossani taitaisi olla perunaa, lanttua ja porkkanaa, ehkä pinaattia).

  VastaaPoista
 14. Tykätty! Ja kaiketi tarjoaisin paistetun sipulin ja pottumuusin kanssa.

  VastaaPoista