perjantai 14. joulukuuta 2012
Jouluarvonta: vegehaggis
Skotlantilaisten kansallisruoka haggis on alun perin lampaan vatsaan käärylöity mausteinen sisälmysruoka. Vegaaninen haggis kuulostaa kuitenkin huomattavasti vähemmän splatterfilmiltä: se on tehty muun muassa linsseistä, sienistä, ohrasta ja kaurasta. Haggis on hienoisesta outoudestaan huolimatta todella hyvää ja täyttävää. Autenttisimmillaan se syödään juuresmuussin kera, mutta myös pannulla paistettu haggis on maukasta. Ja nyt teillä on tilaisuus kokeilla ihan itse: arvon Keitaan lukijoiden kesken kolme vegaanihaggista! Haggikset on pakattu ihka aitoon synteettiseen lampaanvatsaan (=muovikääre) ja tölkitetty säilykepurkkeihin, joten ne eivät avaamattomina vaadi kylmäsäilytystä ja kestävät hyvin myös postikuljetuksen.
Jos haluat mahdollisuuden saada omaksesi yhden näistä haggispurnukoista, käy tykkäämässä Keitaan Facebook-sivusta ja kerro sen jälkeen tämän postauksen kommenttiosuudessa tehneesi niin. Kerro samalla myös, minkä kanssa sinä tarjoilisit herkkuhaggiksen! Jos sinulla ei ole Facebook-profiilia tai tykkäät jo Keitaan sivusta, pelkkä kommentti riittää. Aikaa osallistua arvontaan on ensimmäiseen välipäivään eli 27.12 asti. Onnea matkaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kävin tykkäämässä ja tarjoilisin haggiksen tietysti skotlantilaisen "uisge beathan", eli whiskyn kanssa!
VastaaPoistaLanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko!
VastaaPoistatykkään jo facebookissa. Tarjoilisin raikkaan salaatin ja sopivan valkoviinin kera.
VastaaPoistaTykätty. Varmaan tarjoaisin valkkarin ja salaatin kanssa:) Kuulostaa kyllä jännälle, oon aina halunnut maistaa haggista..
VastaaPoistaTykkäsin ja haggiksen kanssa tarjoilisin näin joulun alla ehdottomasti lanttulaatikkoa. Muina aikoina tyytyisin reilusti persiljalla ja sipulilla maustettuun perunasoseeseen :)
VastaaPoistaSarita on aina tykänny susta ja puolukkahillon kanssahan tommosta syödään! :D
VastaaPoistaMinäkin olen tykännyt jo ennen porkkanan tarjoamista Keitaasta Facebookissa :) Tämä haggis sen verran uusi asia, ettei kyllä mitään hajua minkä kanssa sen tarjoaisin...hmm...vaikka sitten uunijuuresten.
VastaaPoistaEn ole fabossa, mutta tarjoaisin raikkaan vihreän salaatin kanssa. :)
VastaaPoistaPorkkanalaatikon kanssa tarjoaisin :P Rakastan sitä :D Facebookissa en ole.
VastaaPoistaLanttulaatikko tehtynä kookosmaitoon sopisi kovasti hyvin haggishin kanssa.
VastaaPoistaTykkäsin ja varmaan lanttulootan kans tarjoilisin.
VastaaPoistaLaatikot ja valkosipuliperunat oheen, niin hyvä on!
VastaaPoistaSain pari vuotta sitten Briteistä tuliaisena jonkinsortin vegehaggista ja se oli ainakin ihan älyttömän hyvää. Suomessa en ole (harmikseni) moiseen törmännyt.
Kävin tykkäämässä! Taitaisin taipua tuohon juuresmuusin kanssa tarjoiluun (minun versiossani taitaisi olla perunaa, lanttua ja porkkanaa, ehkä pinaattia).
VastaaPoistaTykätty! Ja kaiketi tarjoaisin paistetun sipulin ja pottumuusin kanssa.
VastaaPoista