keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ekoenergiaa: testissä luonnolliset energiajuomatRed Bullit ja sen sellaiset myrkyt ei ole hyvä juttu, varsinkaan lapsille. Minusta olisikin ihan ok jos normienergiajuomien myyntiin tulisi ikäraja, kuten esim. Kemikaalicocktail-blogin Noora agitoi. Mutta on energiajuomia ja energiajuomia: pullotettuja ja tölkitettyjä piristeitä saa myös vähemmän haitallisessa muodossa. Terveet elämäntavat ovat tietysti paras energian lähde, mutta joskus sitä vaan tarvitsee jotain mehua tujakampaa että show jaksaisi jatkua! Sainkin Skotlannin lomallamme asiantuntijat eli paikallisen punkbändi Oi Polloin kolme jäsentä sekä BBC:n tähti-DJ:n testaamaan luonnollisista ainesosista tehtyjä vegaanisia energiajuomia. Ihmiskoe suoritettiin tarkkaan valvotuissa laboratorio-olosuhteissa ennen punk-keikkaa. Älkää kokeilko tätä kotona, pojat ja tytöt!

1) Little Miracles Organic Energy
Vaikuttavat ainesosat: Ginseng, valkoinen tee, acai-marjat. Makuna kirsikka. Luomulaatuinen.
Testaajana Oi Polloin rumpali Cameron Tongs: 

"This kept me going until 5 in the morning!"

2) Sobe Pure Rush 
Vaikuttavat ainesosat: Kofeiini, guarana, ginseng. Makuna Tropical Twist.
Testaajana Oi Polloin basisti Òigridh:

"I found Tropical Twist to be a refreshing and stimulating alternative. First impressions: clean attractive design and far less pervasive odour than usual. It tasted very good; sweet and juicy - a bit like Five Alive but with the edge I was craving. As it's based on ingredients from natural sources there was no taurine medicine effect, which I missed at first, but I believe this accounted for its superior taste overall. Buzzwise: definitely effective but without the tweaking and teeth-grinding of say a 17c Lidl's energy drink. As I was still jittering at 4am with little prospect of sleep despite having had a few scoops I can definitely say that it offers lasting value for money and upgraded my lager very well e.g no chemical froth islands.."3) Go Go Guarana Breeze
Vaikuttavat ainesosat: Guarana. Makuna mango ja litsihedelmä.
Testaajana Oi Polloin kitaristi Zodiac:

"Nice buzz! Heightened the anticipation for the evening ahead!"4) Scheckter´s Organic Energy
Vaikuttavat ainesosat: Kofeiini, Guarana, Ginko Biloba. Makuna granaattiomena. Luomulaatuinen reilun kaupan tuote.
Testaajana DJ Vic Galloway:

"Nice and fruity! Really felt the buzz. I tend to avoid stuff like Red Bull but I'd definitely drink more of this. Would they send me a crate?!"


Kiitos testiryhmälle! Huomautettakoon etten itse ole erityisesti luonnollistenkaan energiajuomien ystävä - kahvi yleensä ajaa asian - mutta maistoin tuota viimeksi mainittua Scheckter´s Organic Energy-juomaa ja kelpuuttaisin sen makunsa puolesta saunalimsaksi. Ei kuitenkaan perheen pienimmille!

5 kommenttia:

 1. Emmä tiedä mikä mä olen näitä arvostelemaan, mutta on jotenkin arveluttavaa, että tehdään ns. hyviä energiajuomia. Tulee jotenkin Ruohonjuurimainen olo, siis silleen et on pilleriä ja puristetta, vaikka pitäis olla mahdollisimman luonnollista ja mielellään vielä lähellä tuotettua ruokaa. Mutta uskon kyllä, että hyvälle maistuvat. Mun mielestä ne appelsiiniporatabletitkin maistuu todella hyville ja energiajuomat kans, vaikken kumpaakaan juurikaan harrasta.

  VastaaPoista
 2. Joo, totta kyllä. Eihän ne nyt tietenkään sillä lailla luonnollisia ole, kuten ei mikään stimulantti, mukaanlukien vaikka kahvi, tee ja suklaa, alkoholista nyt puhumattakaan. Siis jos ajattelee että se ei ole luonnollista jotenkin vaikuttaa ihmisen pirteystasoon ulkopuolisilla aineilla. Mutta mun mielestä ihan jees kuitenkin että on vaihtoehto niille kaikista kamalimmille myrkkytötsille. En tosiaan itse juurikaan hörpi energiajuomia, kahvia, teetä ja suklaata kyllä. Niin ja joskus sitä alkoholia.

  VastaaPoista
 3. Didn't read, mut mannerheim is runkkari!

  VastaaPoista
 4. Stockalla jaettiin Little Miracles-juoman maistiaisia viime viikolla ja se oli ihan ok, mut munkin mielestä toi Scheckters on silti paras. En ole ikinä nähnyt Go Go Breezeä Suomessa - mistä sitä saa?

  VastaaPoista
 5. Go Go Breezeä ei taida saada Suomesta - en ainakaan ole missään nähnyt! Ehkä kantsii etsiä jostain ekokaupoista?

  VastaaPoista