tiistai 15. tammikuuta 2013

Lush: Catastrophe Cosmetic
Voimakastuoksuinen Lush jakaa ihmiset vähän kahtia. Itse tykkään yrityksen "parempi överit kuin vajarit"-henkisestä tuoksu- ja värimaailmasta - varsinkin kun tuoksut ja värit ovat enimmäkseen luonnollisista lähteistä. Suunnilleen 80 % Lushin tuotteista on vegaanisia. Mitään luomusertifiointeja tuotteilla ei ole, mutta viime viikon bloggari-illan iloinen yllätysfakta oli se, että Lush hankkii raaka-aineensa pientuottajilta ja erityisesti tuorekosmetiikkajutut ovat mahdollisimman pitkälti lähiaineksista tehtyjä. Kuten vegaaninen kasvonaamio Catastrophe Cosmetic, jota illassa saimme valmistaa. Resepti oli todella simppeli: otetaan suomalaisia mustikoita ja sekoitetaan niihin manteliöljyä, glyseriiniä, irlanninsammalta (joka muuten itse asiassa on merilevää) ja kalamiinijauhetta. Meitä opasti Englannin Lushista oppinsa saanut Milja, joka alakuvassa kertoo kasvonaamion tekemisen saloista. Kaikki liikkeessä myytävät kasvonaamiot ja muut tuorekosmetiikat siis todella valmistetaan rautatieaseman Lushin takahuoneessa siivilöitä ja metallikulhoja käyttäen. Jotenkin ihanan kotikutoista näinkin suurelta firmalta!
Mitenkäs se mustikkapöperö sitten kasvonaamiona toimii? Hyvinhän se. Kuivakka ihoni tuntuu ja näyttää naamion jälkeen levänneeltä ja pehmeältä. Naamio levittyy hyvin ja koska se on jääkaappitavaraa, tuntuu mukavan viileältä ja piristävältä. Sitä paitsi itse ihonhoitohetki tuottaa lapsille suunnatonta huvia, arvatkaapa vaan miksi.

Vielä avainlippuhenkistä asiaa: olin joskus aiemmin ostanut Edinburghin Lushista pönikän Catastrophe Cosmeticia enkä ollut järin ihastunut. Syynä oli se, että paikalliset pensasmustikat ovat rakenteeltaan paljon kovempia ja kuin meikäläiset metsämustikat. Tuloksena oli vaaleanpunainen tahna, jossa oli selvästi erottuvia mustikan palasia suomalaisista mustikoista valmistetun raikkaan violetin, pehmeän massan sijaan. Tosin suomimustikoissa on sitten sitä väripigmenttiä sen verran, että naamion jälkeen on hyvä pyyhkiä nassu vielä erityisen huolellisesti kasvovedellä!

PS. Lushin ystäville tiedoksi ja inhoajille varoitukseksi: kohtapuoliin luvassa Lushin meikkisarjan arvostelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti