tiistai 29. tammikuuta 2013

Mikä teitä liikuttaa?


Minä olen kuulkaa kokeillut monia liikuntalajeja, minä. Olen liikuntalutka. Joogaa, tanssia, erilaisia jumppia, kuntosalia, pilatesta, juoksua, tai chita... Ihastun aina johonkin täysillä kunnes löydän taas uuden rakkaan. Jooga on ehkä ainoa asia joka edes jossain määrin pysyy kuvioissa mukana, mutta muuten muuttujien määrä on vakio.

Oletteko kuulleet huhua että työssäkäyvällä pienten lasten äidillä jää vähän aikaa liikuntaan? Totta joka sana. Siksi suosin tällä hetkellä sellaisia lajeja joita voi tehdä kotona tai jotka hoituvat suhteellisen nopeasti. Kotona voi mainiosti paitsi joogata myös nostella vapaita painoja - eivät ne lihakset tajua, teetkö sitä salilla vai omassa olkkarissa. Kaikenlaiset jumppadvd:t ja you tube-jumpat ovat myös kiireisen naisen parhaita ystävättäriä. Jälkimmäisiin löytyy linkkivinkkejä esim. tästä Chic Veganin artikkelista.

Toisinaan on kuitenkin mukava päästä kodin ulkopuolellekin liikkumaan. Sain ystävältäni joululahjaksi lahjakortin lähisalille, jonka jumppia olen käynyt testaamassa. Tänään koklasin ekaa kertaa elämässäni spinningiä, joka muistutti hieman pyöräilyä helvetissä: kuumaa, pimeää, raskasta. Session jälkeen oli ensin tosi paha olo, sitten tosi hyvä. (Olisiko tässä ainesta uuteen pikasuhteeseen?!) Tykkään myös akrobatiaan keskittyvän Vertical Clubin tarjonnasta - mestan ilmajoogasta kerroinkin jo, mutta tulossa testaus myös tankotanssista ja rengastrapetsista.

Mitä liikuntaa te harrastatte? Nyrkkeily vai baletti, moppijumppa vai zumba? Vinkkejä uusista ihastuksista otetaan vastaan!

4 kommenttia:

 1. Hot joogaa!!! Ihan parasta kaikinpuolin. Suomessa asuessani Body Pump oli suosikki. Ja ashtanga jooga. Nykyaan liikunnat sanelee se mita mahdollisuuksia asuntomme lahelta loytyy. Ja taman viimeisimman vieressa on se hotjoogastudio jonka takia siella on tullut ravattua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hot jooga on kyllä kiinnostanut vahvasti. Täytyypä kokeilla sitäkin! Liikuntapaikan täytyy tosiaan joko olla lähellä tai helpon reitin päässä, muuten siellä ei sit vaan tule käytyä.

   Poista
 2. No nyrkkeily vaan on parasta ikinä. Siis ei mikään jumppamissin ohjaama hipsuttelu vaan entisen ammattinyrkkeilijän ohjaama kunnon treeni verenmaku suussa. Ainoa huono puoli on se, että joutuu oleen pareittain vieraiden ihmisten kanssa, yök. Kotiäitiydyttyäni ole joutunut nöyrtymään ja aloittamaan kahvakuulailun ja swiffer-moppijumpan. Mikähän siinä muuten on, että kahvakuulan kanssa jumpataan pitkälti samoin kuin käsipainoilla, mutta kahvakuula on rutkasti mukavampi?

  VastaaPoista
 3. Hehei, kahvakuula puutuukin mun välinevarusteluista. Minkähän painoinen olisi hyvä?

  VastaaPoista