sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Testissä tankotanssi ja rengastrapetsi


Tykkäsittekö tekin pienenä roikkua, kieppua ja kiipeillä puissa? Siinä tapauksessa Vertical Clubin tarjonta sopii myös teille. Paikan Aerial Yogasta olenkin jo postannut, mutta käväisin kokeilemassa myös tankotanssia ja rengastrapetsia, molempia suosikkiohjaajani Viljan (kuvassa) tunneilla. Paitsi että ihanalla Viljalla on rento ja mukava ote ohjaamiseen, hänen tunneillaan soi myös hyvä musiikki: menoa tahdittavat esimerkiksi Moby, M.I.A. ja Gothan Project. En tiedä teistä, mutta ainakin minulla liikunta sujuu huomattavasti sutjakammin mieluisan ja hyvin valitun taustamusiikin siivittämänä.

Tankotanssi mielletään usein stripparilajiksi, ja tunsin ehkä itsekin hienoista ennakkoluuloa - varsinkin kun ohjeistuksessa kehotettiin pukemaan ylle lyhykäiset pöksyt. Millaista ketkuttelua olisikaan luvassa? Vilja kuitenkin tepasteli paikalle täysissä pukeissa ja ohjausten välissä käyttämissään kodikkaan ruudukkaissa aamutossuissa. Pian paljastuikin, että sortsit tarvittiin kitkan vuoksi - tangolla edes jotenkuten pysyäkseen tarvitaan metallin ja ihmisihon kosketusta. Starttitunnilla ei kovin kummoisiin temppuihin vielä päästy, mutta nostan kyllä hattua jos joku strippari tällaista työkseen veivaa. Tankotanssi on fyysisesti tosi raskasta ja pelkkä tangon ympärillä pyörähtely vaatii tavattoman hyvää koordinaatiota. Kunnon hikeen pääsi noin vartissa ja tunti tuntui jälkeenpäin erityisesti hartioiden ja käsivarsien lihaksissa. Ja tämä tosiaan vain kömpelöhköjön pyörähdyksieni ja huteran tangolle kiipeämisen jälkeen. Tunnilla oli kyllä hauskaa, mutta laji tuntuisi vaativan sellaista heittäytymistä jossa en ole erityisen hyvä: puristin tankoa rystyset valkoisina sensuellin ja vapaan kiepahtelun sijaan. Harvoissa onnistuneimmissa kiepeissä sain kyllä mukavan aavistuksen siitä lentämisen tunteesta, jonka tankotanssi varmasti taitajalleen tuo.


Rengastrapetsissa puolestaan keikutaan kahdesta pisteestä kattoon kiinnitetyn, suunnilleen hulavanteen kokoisen renkaan varassa. Introtunnilla tutustuttiin renkaaseen ja päästiin sille keikkumaankin erilaisissa asennoissa. Täytyy myöntää että jo pelkkä renkaalla seisominen toi aikamoisen voittajaolon! Rengastrapetsissa töitä tekevät erityisesti hartiat ja käsivarsien lihakset - heti tunnin jälkeen hartiaseutu tuntuikin kevyemmältä kuin aikoihin. Kehonhallintaa vaativa treeni tuntui varsinkin seuraavana päivänä erityisesti myös selkä- ja vatsalihaksissa. Tunnilla ei tullut ehkä ihan samalla tavoin hiki kuin esimerkiksi tankotanssissa tai aerial yogassa, mutta lihasten ohella myös aivot saavat työtä kun koittaa koordinoida kroppaansa pysymään renkaalla. Siinä ehkä piileekin tällaisten akrobatialajien viehätys - ne ovat paitsi erinomaista liikuntaa myös nollaavat pään tavattoman tehokkaasti. On vaikea miettiä arkimurheita kun täytyy keskittyä siihen ettei kohtaa lattiaa liian korkealta ja liian nopeasti!

Niin, tiedoksi vielä vaan että noita temppuja mitä Vilja kuvissa tekee en siis tosiaan tunneilla ihan tehnyt. Ehkä sitten muutaman vuoden harjoittelun jälkeen? Tai seuraavassa elämässä? Ihan vaan vertailuksi kuva itsestäni trapetsitunnilla - huomatkaa tuiman keskittynyt ilme joka tarvittiin jo renkaalla istumiseen!
2 kommenttia:

  1. kivoja lajeja kokeilit.:) Tankotanssikurssin läpi käyneenä voin sanoa että huh mitä ylävartalon voimaa se vaatii! Sai todeta itselleen että leukoja vetämään siitä.:D

    VastaaPoista
  2. Todella! Luulin olevani ihan kohtuuhyvässä kunnossa mutta habaa vaan lisää!

    VastaaPoista