keskiviikko 6. helmikuuta 2013

VaatelainaamoTämän askeettisen oven takana piilee kuulkaas aarre. Helsinkiläiset hoi, jos ette ole jo käyneet Kampin Autotalossa sijaitsevassa Vaatelainaamossa niin menkää, hyvät naiset. (Tosiaankin, siellä taitaa olla vain naisten vaatteita - sorry guys!) Vaatelainaamon idea paljastuu jo nimestä: sieltähän voi siis lainata vaatteita. Mutta ei mitä tahansa vaatteita, vaan pääsääntöisesti eettisten ja ekologisten, usein myös kotimaisten suunnittelijoiden designvaatteita. Perusjäsenyys maksaa 160 €/6 kk, ja sillä saa lainaan kaksi vaatetta viikossa, viikon laina-ajalla. Summalla saa siis puolessa vuodessa käyttöönsä 52 designvaatetta. En tiedä teistä, mutta minulla ei ole varaa 52 designkledjuun puolivuosittain. Tarjolla on myös muita jäsenyysvaihtoehtoja maksa enemmän, saat enemmän ja kauemmin-periaatteella. Vaatteet pitää tietysti palauttaa pesuohjeiden mukaisesti pestynä, joten viikon vaihtovälin jäsenyydessä yksi päivä on pesupäivä.

Vaatelainaamon valikoima on kohtuullisen suuri ja eri kokojakin löytyi kivasti. Vaatteiden ohella lainaan sai myös asusteita ja kenkiä, joista jälkimmäiset tosin olivat kaikki nahkatavaraa. Ekalla käyntikerralla mukaani lähtivät viikoksi Tiia Vanhatapion särmä jakku ja Mirkka Metsolan hauska tekomokkainen hapsuliivi. (Ja joo, tukan olisi voinut kammata ennen kuin otti kuvan.)Mietin etukäteen, tuntuuko vaatteiden palauttaminen haikealta, mutta oikeastaan kaltaiselleni ei-ikinä-kahta-päivää-peräkkäin-samoissa-kuteissa-tyypille viikko kahden vaatteen kanssa vietettynä on juuri sopiva aika - varsinkin kun palauttaessa edelliset voi samalla valita mukaansa uudet. Ihan kuin olisi loppumattomilla vaateshoppailuorgioilla, mutta ilman ostelun tuomaa moraalista, taloudellista ja ekologista krapulaa. Kun kaikkia vaatteita ei kerran ehdi ja voi käyttää samanaikaisesti, ei niitä kaikkia tarvitse myöskään omistaa. Tämä on neroutta, siskot.

5 kommenttia:

 1. Myself and die Frau are impressed by your hair and clothes. K says 'stylish'. We wonder if the style has rubbed off on the other half? ;)

  Wish I could read the blog but as I'm juggling French, German and Spanish with varying degress of success at the moment, Finnish would be a brig tae far.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha - thanks! The clothes are from this Vaatelainaamo place where you can borrow clothes, 6 month contract costs you 160 € and with that you get two things a week - not bad considering that most of them are by ethical & ecological designers/brands too. Should definitely try the hair style on the husband too - he's currently in charge on shaving mine. (And that's the only time he's allowed to use a shaving machine!) Found recently a really good place to get organic wine by the way - check the link on Luomuviinien löytäminen post! Small scale organic producers from Europe. We have a couple of interesting bottles waiting for tasting!

   Poista
 2. Like the sound of a wine. Pity that a glass or two followed by a dram leaves me with a sore heid in the morning. Hangovers when you've not even been merry are not cool.

  For a wine influenced whisky btw, get the Longrow Red if you see it. Superb!
  http://macnabracha.blogspot.co.uk/2012/10/longrow-red-in-lochaber.html

  VastaaPoista
 3. Oletkohan ymmärtänyt hinnan oikein? Kaverilleni sanottiin, että perusjäsen hinta on 160€ puoli vuotta, sisältää puolessa vuodessa 2 vaatetta ja 1 laina-aika on se viikko? Mielestäni aika kallis hinta. Voin toki olla väärässäkin.

  Kipaise outlet.fi:n, designshopoutlet.comiin, ota yhteys suoraan tuottajiin, tutki eri kaupunkien outletit, huuto.net, tori.fi jne. Löydät todella hyviä tuotteita outlet-hinnoin, omaksi ja myy käyttösi jälkeen; tulos voi jäädä jopa positiiviseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä niitä vaatteita saa 2 viikossa puolen vuoden ajan, muutenhan se olisi aika kallista lystiä tosiaan. Tsekkaa täältä: http://www.nopsatravels.com/vaatelainaamon-hinnat/. Totta, itse ostelemalla ja taas myymällä voisi kanssa vaihdella mukavasti vaatevarastoa, mutta ainakaan mulla ei aika riitä tehokkaaseen myyntikierrätykseen. Sitä paitsi tykkään Vaatelainaamon aarteenetsimisfiiliksestä ja ylläriasuista.

   Poista