maanantai 11. maaliskuuta 2013

Karpalokeksit



Nämä keksit ovat siirapin ansiosta koostumukseltaan rapsakampia kuin cookies-tyyppiset, mutta silti mukavan meheviä. Jos käytät kookosöljyä, lisää taikinaan tilkkanen kauramaitoa.

Karpalokeksit

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl raakaruokosokeria
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
1,5 dl kuivattuja karpaloita
0,5 dl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
100 g margariinia sulatettuna tai 0, 75 dl kookosöljyä juoksevana

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon kuivatut karpalot, siirappi ja rasva. Taputtele taikina alle sentin paksuiseksi levyksi ja muotoile kekseiksi juomalasilla tai muotilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hyvin ritilällä ja säilytä tiiviissä purkissa.

Ja jos olet yhtä taitava kuin tyttäreni, voit kenties onnistua tekemään näinkin hienon karjuvan dinosauruksenpään mallisen keksin!



2 kommenttia:

  1. Mulla onkin juuri avattu karpalopussi kaapissa :) Ongelmana vaan itsehillintä... jos teen pellillisen tällaisia niin myös syön kaiken takuuvarmasti yksin.

    VastaaPoista
  2. Keksit on kyllä ihan liian houkuttelevia kahvin/teen kanssa naposteltaviksi... Eipä nämä meilläkään kovin kauan kestäneet!

    VastaaPoista