perjantai 15. maaliskuuta 2013

Speick: testissä miesten vegaaninen luonnonkosmetiikkaHoksasin taannoin, että vaikka testailen ja esittelen vegaanista luonnonkosmetiikkaa aikas usein, on miesten putsaus jäänyt blogissani aivan huomiotta. Johtunee ehkä siitä, että lähipiirini miesten kosmetiikkalaukusta löytyy lähinnä deodoranttikivi ja hammasharja. Niinpä kestikin tovi ennen kuin sain mieheni ja isäni suostuteltua testaamaan ekokosmetiikkaa myyvän verkkokauppa GreenDealin suosittelemaa Speick-sarjaa. GreenDealin sivuilla on muuten erityisen hyvin merkattu vegaaneille sopivat tuotteet, pointsit siitä!

Huolimatta siitä että perheyritys vietti hiljattain 80-vuotispäiviään, Speick oli minulle entuudestaan täysin vieras saksalainen kosmetiikkasarja. Yritys saa nimensä Alpeilla kasvavasta valeriaanan sukuisesta Valeriana Celtica-kasvista, jota on käytetty vuosisatoja lääkinnässä ja kosmetiikassa - firman tuotteet siis sisältävät luomulaatuista speick-uutetta. Speickillä on kaksi miesten tuotelinjaa: perinteisesti nimetty Men ja vähintään yhtä perinteisesti nimetty Men Active, jonka tuotteet ovat firman sivujen mukaan erityisen energisoivia. Men Active on Speickin uusi tuoteperhe, jota on saatavilla GreenDealista maaliskuun lopulla. Oman testiryhmäni kokeilussa oli muutamia Speick Men-tuotteita. Mistään valtavan metroseksuaalista ei ole kyse, vaan testissä oli shampoo, deodorantti ja partavaahto sekä miesten kosteusvoide. 

Onko tämä mieheni? Vai isäni? Vaiko sittenkin malli sivulta www.speickwerk.com?

Aloe veralla höystetyssä partavaahdossa on miellyttävä koostumus, ja koekaniinin mukaan se ajaa asiansa. Parta on helppo ajaa perinteisellä partaterällä, eikä pehmeäksi jäävä iho kaipaa enää lisäkosteutusta, toisin kuin partasaippuan käytön jälkeen. Tuoksu on ainakin minusta mukavan mieto ja hitusen mausteinen - samoin kuin alumiinittomassa deodorantissa. Kuten sanottu, testiryhmä vannoo deodoranttikiven nimeen, eikä tämä deodorantti toimivuudestaan huolimatta kuitenkaan kuulemma päihittänyt vanhan kunnon kiven ominaisuuksia. Deodoranttipuikon ystäville tämä kuitenkin lienee oiva vaihtoehto. 

Kolmas Speick Men-sarjan tuote oli kosteusvoide, joka sai tottumattoman käyttäjänsä hämmästelemään sitä, miten rasvaus pehmittääkin kummasti ihoa... Voide kuulemma myös tuntui kasvoilta piristävältä. Minun nenääni rasva tuoksui hieman liian voimakkaalta, mutta testaajan mielestä haju oli mukavan miehekäs. (Lisäpisteitä koko sarjalle tulikin muuten myös pakkausten yksinkertaisesta muotokielestä ja ennen kaikkea selkeästä MEN-tekstistä.) Miesten sarjan ohella kokeilussa oli myös Speickin kiiltoa ja volyymia lupaava shampoo, jota testailimme koko perheen voimin. Tuote on vallan ok perusshampoo, joka tuntui kyllä lisäävän erityisesti kiiltoa. Mieheni mieltyi shampooseen kovasti, mutta itse kaipaan ehkä shampoolta enemmän tiettyä ylellisyyden tuntua. 

Testistä oli hyötynä Speickin tuotteisiin tutustumisen ohella se, että saan puolisoni kenties jatkossakin suostuteltua käyttämään kosteusvoidetta edes silloin tällöin. Eikä isäni naamaa enää kiristä parranajon jälkeen! Ei siis kaiken kaikkiaan hullumpi tulos. Jos teitäkin muuten kiinnostaa kokeilla Speickin tuotteita tai muuta GreenDealin laajasta valikoimasta löytyvää, saatte maaliskuun ajan Keitaan lukijoina yli 55 € tilauksista ilmaiset toimituskulut koodilla KEIDAS. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti