sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Himo oranssiinTunnen yhtäkkiä ihan valtavaa janoa oransseihin asioihin. Siis kaikenlaisiin oransseihin asioihin, ei pelkästään syötäviin tai juotaviin. Meikit, vaatteet, esineet... Kaikki oranssi kiinnittää oitis huomioni. En omista yhtäkään oranssia vaatekappaletta koska a) oranssi ei sovi minulle ja b) en ole koskaan aiemmin käyttänyt hetkeäkään elämästäni oranssien asioiden miettimiseen. Tämä yllättävä himo on niin voimakas, että oli ihan pakko kurkata neitistä jotain kahden markan väripsykologiasivuja. Näin siellä sanotaan oranssista:

"The color orange radiates warmth and happiness, combining the physical energy and stimulation of red with the cheerfulness of yellow. Orange relates to 'gut reaction' or our gut instincts, as opposed to the physical reaction of red or the mental reaction of yellow. Orange offers emotional strength in difficult times. It helps us to bounce back from disappointments and despair, assisting in recovery from grief. (---) Orange aids in the assimilation of new ideas and frees the spirit of its limitations, giving us the freedom to be ourselves. At the same time it encourages self-respect and respect of others."

Elän siis todella iloisia ja energisiä aikoja, hyvät ystävät. (Toisaalta samalla sivustolla mainostettin kolmen minuutin chakratestiä jonka luotettavuudesta en ehkä ihan menisi takuuseen...) Mutta jokin merkityshän väreillä nyt tietysti on. Varmaan kaikilla on aikoja, jolloin joku väri miellyttää muita enemmän. Ja miettikääpäs vaan, kuinka tärkeää lapsille on tietää muitten lempiväri ja määritellä omansa? Puhumattakaan joidenkin värien valtavasta kulttuurilatauksesta - varsinkin vahvasti sukupuolitettujen värien kuten pinkin. Väripsykologia ei ole esimerkiksi bisnesmaailmassa ollenkaan hörhömaineessa - tosin en nyt tiedä onko se mikään takuu sinänsä.

Niin tai näin, mulla on nyt "gut reaction" että tarvitsen jonkun kivan oranssin koltun ja vähän sassiin. Ei sellaisen, joka näyttää munkin kaavulta vaan jonkun iloisen ja tyylikkään mutta seksikkään. Sellaisen Mad Men-henkisen. Sieluni halajaa jotain tällaista kuin tämä reilun kaupan merkki Ruby Rocksin mekko, mutta oranssina:

Kuva: www.fashion-conscience.com


Pikku vinkkinä muuten, että pian on Kuukauden vegaanituotteen aika. Arvatkaa minkä värinen se on?

4 kommenttia:

 1. Ehkä sinun wannabe-masennus kaipaa oranssia poistuakseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin oranssia klänninkiä ihan ehdottomasti.

   Poista
 2. Värjäsin juuri valkoisen neuletakkini oranssiksi ja kas, löytyi täydellinen oranssin sävy! Sellainen kellertävään ja kultaan vivahtava. Oranssi on ollut lempivärini jo lapsena, ja se on myös oman lapseni lempiväri. Sopivan sävyn kun löytää niin oranssi kyllä sopii kenelle vain. Se antaa kyllä energiaa. En ikimaailmassa pukeutuisi kokomustaan (no ehkä hautajaisiin) ja harmaastakaan en tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oranssi nimenomaan ihan hehkuu energiaa. Värjäys onkin hvyä vinkki - uskaltaisikohan taloyhtiön pesukoneella? Tiedän tasan tarkkaan että jos värjäilen väripadassa keittiössä niin mulla on kaksi pikku apulaista mukana...

   Poista