keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Matkailu kaunistaa


Olipas ihana loma! Matkaan mahtui sopivassa suhteessa vähän kaikkea: mahtavaa seuraa, mainiota ruokaa, chillailua ja hiukan yöelämääkin. Groningen on mukavan eläväisen oloinen ja sopivan kokoinen kaupunki, jossa kaikkialle tuntui pääsevän kävellen tai pyörällä. Mikään vegaanin paratiisi ei Hollanti taida olla sikäli, että kaikkea höystetään mieluusti tuhdilla määrällä juustoa, mutta ihan kelpo lounasta löytyi kyllä ongelmitta. Ja koska emäntäni laittaa ammatikseen ruokaa, sai makuelämyksiä riittävästi ihan hänen keittiöstään - kiitos vaan vielä Hortensiakadulle!

Hipsterihenkisestä ekokahvila Puurista sai maukkaan vegaaniciabattan ja mahtavaa soijacapuccinoa.

Vaikka pääsiäinen vähän hankaloitti shoppailua, löysin paikallisesta marketista myös pitkään haikailemani vedenkestävän satulalaukun. Kaikkihan toki tietävät, että lättänä Hollanti on fillaroitsijoiden paratiisi, mutta en ollut tajunnut miten vakavasti pyöräily on huomioitu kaikessa infrastruktuurissa. Koko Groningenia halkovat selkeästi merkityt pyörätiet, jotka ovat ympärivuorokautisessa käytössä. Kaikkialla on riittävästi pyörätelineitä joihin jättää fillarinsa sillä välin kun käy kietaisemassa latten katukahvilassa tai hakemassa torilta vihanneksensa. Asuintalojen portit toimivat erityisellä painikkeella, jotta pyörän saa helposti kotipihalle ja sieltä pois. Raskaista porttikongin ovista mustelmaiset nilkat ovat siellä tuntematon käsite - en tiedä teistä mutta minä en ainakaan ole keksinyt näppärää tapaa saada fillariani liikuteltua porttikäytävien raskaista rautaovista, joissa on pahimmassa tapauksessa vielä jonkinlainen kynnys. Tokihan Hollanin ilmastokin on suotuisampi ympärivuotiselle pyöräilylle kuin meillä, mutta ihan varmasti asiaan vaikuttaa myös se, miten helpoksi ja vaarattomaksi pyöräily on tehty.

Kuva: http://heartifb.com

Pyöräasioiden ohella en voinut olla kiinnittämättä huomiota paikallisiin naisiin. Jokainen näkemäni 15-95-vuotias nainen tuntui nimittäin säteilevän lähes pelottavaa itsevarmuutta ja viehätysvoimaa riippumatta siitä, oliko heillä huono tukkapäivä, krapula tai sydänsuruja - tai kenties kaikki kolme yhtä aikaa. Kyse ei ole siis mistään tälläytymisen tai pukeutumisen avulla tehtävästä glamourista - päinvastoin, Hollannissa pukeudutaan hyvinkin mukavasti ja asiallisesti - vaan naiset selvästi ajattelevat olevansa upeimpia, voimakkaimpia ja kauneimpia naisia koko maailmassa. Ja että jos joku ei ole samaa mieltä, niin omapa on vikansa. Ja arvatkaa mitä? Homma toimii. En ole missään nähnyt niin upeita, voimakkaita ja kauniita naisia. Ja oikeastaan täysin riippumatta siitä, miltä he varsinaisesti näyttävät. Opetus: jos ajattelee olevansa upea ja käyttäytyy siten, todellakin on upea. Aika kätsä kauneusniksi,vai mitä? Otetaanko käyttöön?

4 kommenttia:

 1. Hortensialaan kiittää myös erinomaisesta pääsiäisseurasta. Kivaa oli! Täällä on edelleen kylmää ja aurinkoista ja naiset kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä! Huolimatta siitä että pää on täynnä räkää!

   Poista
 2. Otetaan vaan käyttöön tuo kauneusniksi! Tätä oli kiva lukea, sillä haaveilen joskus pääseväni Hollantiin.

  VastaaPoista
 3. Yritetään ainakin! Hollannista kannataakin sitten hommailla ainakin kaikki pyöräilyvarusteet, ostin tosiaan satulalaukkuni hyvinkin huokealla jostain paikallisesta sokos-tyyppisestä kaupasta. Ja kyllä niissä ekomarketeissakin hinnat ja valikoima on meikäläisiä parempia!

  VastaaPoista