sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Testissä: Puntala-rock ja Eliah Sahil


Aah, vihdoinkin kotona! Olipa kyllä taas kivat festarit - se on vaan niin mahtavaa, kun on joka vuosi tilaisuus nähdä lähes kaikki vanhat ystävät ja kaverit koolla samassa paikassa. Kyllä punk on kuulkaa ihana asia. Puntala-rock on ehdottomasti suosikkifestivaalini ikinä paitsi bändien ja yleisön myös järjestelyjen osalta. Kaikki vaan niin toimii ja tunnelma on aina rento ja turvallinen. Tarjolla on lisäksi aina myös hyvää vegaaniruokaa. Tällä kertaa kulutin rahani tamperelaisen kasvisravintola Gopalin kojuun - miksi meillä Helsingissä ei ole tällaista, häh?


Hauskojen festareitten jälkeen taas suihku oli maailman ihanin asia. Parissakin päivässä rapaantuu kyllä kummasti. Löysin onneksi kylpyhuoneen kätköistä tähän tilanteeseen aivan nappituotteen: Eliah Sahilin koko vartalolle tarkoitetun kuorintajauheen ja ihoöljyn, jotka Ekolo oli ystävällisesti sponssannut Animalian taannoiseen bloggari-iltaan osallistuneille. En ollut erityisesti kiirehtinyt testaamaan näiden putelien sisältöä, koska olin aiemmin kokeillut Eliah Sahilin jauhemaista shampoota ja se oli ikävä kyllä mielestäni ihan hirveää. Tukka ei tosiaankaan puhdistunut vaan tuli oudon tahmeaksi ja sameaksi.

Kristallisuolaa ja kasvijauheita sisältävä kuorintapulveri tuoksuikin hiukan samalle kuin shampoo: Eliah Sahilin tuotteiden tavaramerkki tuntuu olevan tymäkkä, hiukan multainen tuoksu joka ei sinänsä ole kuitenkaan epämiellyttävä vaan pikemminkin vieras. Jauhetta on tarkoitus sekottaa kookos- ja oliiviöljyistä sekoitettuun Eliah Sahilin ihoöljyyn tai veteen ja sitten hieroa suihkunkostealle iholle. Annoin seoksen vaikuttaa hetken (ja pesin sillä välin tukkani jota en ollut edes avannut letiltä kolmeen päivään) ja huuhtelin pikaisesti. Ja kas! Iho jäi pehmeäksi ja kosteutetuksi - hyvästi auringon ja hiekan aiheuttama kuiva koppurainen nahka! Kosteusvoidetta ei tämän käsittelyn jälkeen tosiaan tarvitse, vaikka tällaisena hellekesänä muuten saankin lotrata sitä litrakaupalla. Erikoinen tuoksu jäi viipyilemään vielä hetkeksi, mutta alkoi itse asiassa tuntua jotenkin koukuttavalta.

Koska ihoöljy tosiaan on pelkästään kylmäpuristettua kookos- ja oliiviöljyä, en oikein ymmärrä sen pointtia - niitähän nyt jokainen voi sekoittaa vaikka kotonaan toisiinsa. Kuorintajauheen kyllä käyttelen mieluusti loppuun. Tosin noloa myöntää, mutta minusta tällaiset sekoitettavat asiat tuntuvat aina hiukan sotkuisilta ja vaivalloisilta verrattuna siihen, että puristaisi kuorinta-aineen suoraan tuubista. Pullamössösukupolvi ja niin edelleen. Eliah Sahilin tuotteissa pointti on kuitenkin järkevästi se, että kun niissä ei ole tarpeettomasti vettä niin niihin ei tarvitse lykkiä myöskään säilöntäaineita. Sitä paitsi jauhemaista kosmetiikkaa on helppo ottaa vaikkapa reissuun mukaan. Hei, ehkä varaudunkin ensi vuoden punkfesteille muutamalla Sahilin jauhepönikällä?

4 kommenttia:

 1. Mä suosittelen myös tutustumaan Dr. Bronner's Magic Soapiin (erityisesti Peppermint). Pullon etiketti on täyn-nä pienellä präntättyä julistavaa horinaa, mutta sisällys on todella mahtavaa tavaraa. Dr Bronner lupaa saippualle 18 käyttötarkoitusta. Tiedä sitten... Hiukset jättää tahmaiseksi, mutta saippuana verraton. Lähtee ensi viikonloppuna LPRHC-festeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herran tähden - en ole tuosta kuullutkaan! Täytyy testata ensi tilassa. Mistäs sitä saa hyppysiinsä? Kivoja festejä - siellä onkin aikas hyvät bändit koolla!

   Poista
 2. Stockan luontaiskosmetiikkaosastolta sitä saa. Meillä on kolmas peppermint-puteli kierroksessa ja minä olen vakaasti nyt Dr.Bronnerin lahkossa. Beware :). Kannattaa myös katsastaa niitten yhteiskuntavastuulinjat, hyvät ovat.

  VastaaPoista
 3. Ohoo, täytyypä kipaista Stockalle siis. 18 käyttötarkoitusta ei voi noin vain ohittaa!

  VastaaPoista