maanantai 26. elokuuta 2013

Grillatut herkkutatit
Viikonlopun mainiosta herkkutattisadosta on nyt aika iso osa masuissa ja loput pakastimessa. Ooh, talvinen tattipiiras... Vaikka sienireissun saalista onkin ihana syödä, tykkään melkein vielä enemmän itse sienestyksestä. Siinä missä marjanpominta käy työstä, on sienestyksessä aarteenetsinnän riemu: löysinpäs sinut, senkin piileskelevä, maastoutunut  sieni! Eettistä metsästystä, jos mikä.

Osa nyt syödyksi tulleista tateista päätyi grilliin. Jos onni potkaisee niin että löydät puhtaita herkkutatteja, paras tapa niiden valmistukseen on vain halkaista ja grillata ne. Grillatut tatit ovat parasta ikinä, eivätkä vaadi oikeastaan sen kummempaa ohjetta: näitä vain paistuessa voideltiin sulalla Keijulla. Sitten vain suolaa niskaan! Grillitatit ovat käsittämättömän hyviä myös kylminä, esim. voileipien täytteenä. Ne myös valmistuvat nopeasti - ja hyvä niin, sillä sienimetsältä palatessa ruoka maistuu. Luvassa on myös äitini mainion tattipastan ohje, joten sienenystävät, pysykää kuulolla!

Grillatut tatit

herkkutatteja
150 g sulaa margariinia/2 dl öljyä
suolaa

Perkaa tatit: jos ne ovat puhtaita ja pieniä, halkaise vain keskeltä. Pilko isommat tatit suurehkoiksi paloiksi. Työnnä tatit grillivartaaseen ja grillaa. Voitele usein! Tatit ovat valmiita kun ne alkavat tulla rapeiksi ja pinnaltaan ruskeiksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti