torstai 8. elokuuta 2013

Leipäsalaatti, anyone?



Käväisin eilen lounaalla Kiasman kahvilassa. Kahvila on vegaaneillekin mainio lounaspaikka ja ansaitsee joskus aivan oman postauksensa, mutta tällä kertaa haluan keskittyä tuohon lautasen oikeassa yläkulmassa oliivien yläpuolella olevaan juttuun. Nimittäin leipäsalaattiin.

En ollut niin koskaan, ikinä kuullut leipäsalaatista saati sitten maistanut sitä. Mutta siellä se oli, ihan pokkana salaattipöydässä! Ja se oli kuulkaa hyvää! Niin hyvää, että tuskastutin lounasseuralaiseni päivittelemällä salaattia ja jankuttamalla sen mausta....  Hivenen makea leipä oli kastikkeessa marinoitunut ihanan öljyiseksi, mutta yrtit säilyttivät kuitenkin salaatin raikkauden. Kysyin tarjoilijalta, mistä salaatti oli tehty, ja kuulemma ihan simppelisti paloitelluista mallasleipäviipaleista, punasipulirenkaista, öljystä ja viinietikasta. Ja tietysti mausteista.

Pakko koittaa. Onko leipäsalaatti teille tuttu juttu? Ja ennen kaikkea, onko jollain joku hyvä resepti sen tekoon?

2 kommenttia:

  1. Leipäsalaatti eli fattoush on Lähi-idästä kotoisin ja minulle hyvin tuttu:)
    Tässä esim, aika hyvä step-by-step ohje:

    http://www.kalynskitchen.com/2009/09/recipe-for-fattoush-lebanese-crumbled.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! Mahtavaa! Toi näyttää vielä paremmalta kuin se Kiasman versio!

      Poista