sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ravintolapäivä
Tänään tuli ravintolapäivän kunniaksi syötyä ulkona kahdesti, toisen kerran vankilan pihalla - vaikka yläkuvan idylliä ei ehkä kuritushuoneeseen osaisikaan yhdistää.

Ensin käytiin Animalian toimiston Eläintenystävän kahvilassa, jossa tarjoiltiin burgereita, omenapiirakkaa ja kotitekoista jäätelöä - kaikki vegaanisia. Purilaiset sai kukin hauskasti itse koota runsaasta täytepöydästä: hernepihvin kyytipojaksi sämpylän väliin sai mahtavaa hampurilaiskastiketta, sipulia, oliiveja, salaattia, juustoa, paahdettuja siemeniä, ihanaa coleslawia ja ties mitä vielä. Jälkkärin omenapiirakka oli juuri sopivan mureaan mutta ei murustavaan lehtitaikinaan tehtyä ja jätskin kanssa ihan täydellinen kombo.


Samalla saattoi ihailla Riikka Hyvösen ja Rakel Liekin taidetta Ylisöpö! -värityskirjan muodossa. Tykkäsin kovasti myös esillä olleesta maalauksesta jonka nimi oli Ylisöpö! Kukat eläimissä ovat söpöjä, haarukat eivät niinkään. Alakuvassa siitä heppayksityiskohta. Olenko jo maininnut tykkääväni kitschistä?


Sitten koukattiin kotiin Sörnäisten vankilan entisessä puistossa sijainneen Vankikarkurin kesäkurpitsaravintolan kautta. Sieltä alkoi jo herkut huveta mutta väkeä oli paikalla sitäkin enemmän. Saimme kuitenkin vielä makoisan vegaanimakkaran kanssa grillattua kesäkurpitsaa ja meheviä kesäkurpitsa-suklaamuffinsseja. Ruuanlaittajat olivat hauskasti pukeutuneet raidallisiin vankihenkisiin asuihin - ihan fiksua erottautua asiakkaista, ettei tarvitse kauaa ihmetellä kenen kanssa pitäisi asioida.


Tämän ravintolan juju oli muuten vankiteeman ohella se, että osa pöydän antimista oli kasvatettu paikan päällä sissiviljelmissä. Villipuutarha on aivan upea hengailupaikka muutenkin - hyökkään sinne ensi tilassa viltin ja viinipullon kanssa. Liittykää seuraan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti