maanantai 5. elokuuta 2013

Vegaaniset puukengät!Vihdoinkin. Vihdoinkin! Tunnen pitkän tehtävän suorittamisen tuomaa syvää tyydytystä! Olen nimittäin etsinyt vegaanisia puukenkiä vuosikausia, siis tyylikkäitä sellaisia - ei crocseja tai pornokorkkareita. Muutamia vahvoja ehdokkaita on osunut vaelluksen varrella tielle, mutta nyt löytyi SE puukkaripari. Ja mikä parasta, ne ovat kotimaista käsityötä ja ekoa kuin mikä - tämä popopari kun  on käytännössä ikuinen.


Löysin vinkin Tuula Pöyhösen Woodpecker-korkkareista aina yhtä informatiivisesta Kemikaalicocktail-blogista, jonka kirjoittaja Noora oli tilannut itselleen parin Woodpeckereitä nahkanyöreillä. Nooralla on toki mieletön puukkarikokoelma, mutta erityisesti minua kiinnosti se, että Woodpeckerit saa myös puuvillanaruilla. Puu+puuvilla=vegaaniset puukkarit! Kenkien idea on mahtavan yksinkertainen mutta toimiva: puupohjiin on porattu reikiä, joista nyörit pujotetaan. Lopputuloksena on tukeva mutta ehdottoman katseita vangitseva kenkäpari! Okei, nyöritys tuntui hiukan hankalalta, mutta kun sandaalit on kerran narutellut, on niiden jalkoihin laitto uudelleen jos ei nyt suorastaan sujautus niin ainakin kohtuullisen helppoa. Ja on se nyt kumma jos ihminen saa viettää kolmea minuuttia päivästä niinkin tärkeän asian kuin kenkiensä parissa!


Sandaalit eivät olleet halvat, mutta maksan kyllä tällaisesta designista mielelläni - ja kuten sanottu, hajallehan näitä ei saa kuin moottorisahalla. Puupohja hellii jalkapohjia ja kiilakorko on ergonomisesti muotoiltu (suomalaisen Talla-puukenkätehtaan työtä, muuten) ja käyttömukava kuin mikä. Käväisin näillä vielä töitten jälkeen lasten kanssa hiekkalaatikolla kun en vaan raaskinut ottaa pois jalasta uusia kauniita kenkiä, ja varpaat eivät huutaneet yhtään hoosiannaa koroista huolimatta. Niin, ja naruja voi tietysti vaihtaa mielensä mukaan. Miettikää, miltä nämä näyttäisivät vaikka farkkukankaisilla nauhoilla? Tai hempeän värisellä ohuella huivilla solmittuna? Tai, tai.... vaihtoehdot ovat loputtomat. Tässä taitaa kuulkaapas olla meikäläisen uudet työkengät! Ja juhlakengät!

Alakuvat: www.onni.eu

6 kommenttia:

 1. Toi musta satiini on huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, täytyy kyllä mennä nauhakaupoille! Vois olla aika hauska myös punaisena. Tai tuolla lailla punottuna kaksivärisenä. Taitaa mennä nauhakauppaan tili.

   Poista
  2. Kiitos kenkävinkistä, ja yleisestikin mielenkiintoisesta blogistasi. Jalassani on nyt mustat Woodpeckerit satiininauhoilla, ei siis huono postaus ollenkaan. :) T. Kenkäilijä

   Poista
  3. Jihuu! Vegaanipuukkarit valloittakoon maailman! Ajattelin ihan kylmästi pitää omiani syksylläkin sukkien kanssa - eihän sandaali-sukkasääntö koske näitä, eihän?

   Poista
  4. Näitä puukenkiähän nimen omaan voi asustaa erilaisilla sukilla, joten sandaali-sukkasääntö ei päde Woodpeckereihin. :) T. Kenkäilijä

   Poista
 2. Huh! *Helpotuksen huokaus* Mukavia kenkäilyhetkiä sulle ja kivaa kun luet blogiani!

  VastaaPoista