keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Valkosipuliporkkanat



Valmisfalafelitkin maukastuu, kun heittää lautaselle mukavan lisukkeen. Nämä porkkanat ovat äitini resepti, ja jostain syystä muistin ne taas pitkästä aikaa. Helppoa, nopeaa, terveellistä ja hyvää - what's not to like?

Valkosipuliporkkanat

5 porkkanaa
3-4 valkosipulin kynttä
rosmariinia
suolaa
2-3 rkl öljyä

Kuori porkkanat ja viipaloi ne ohuehkoiksi lanteiksi. Laita kattilaan ja peitä juuri ja juuri vedellä. Anna kiehahtaa nopsasti, niin että porkkanat ovat kuitenkin vielä napakoita. Ota levy pois päältä, kaada kattilasta vesi pois ja laita porkkanakattila hetkeksi pois levyltä. Pilko valkosipuli ja heitä kattilaan, lisää rosmariini ja suola. Laita kattila peitettynä vielä lämpimälle levylle ja anna hautua 5-10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! :) Itselläni valmistuu juuri uunissa mausteiset juureslohkot, herkkua nekin.

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oih, uunijuurekset! Ne on kyllä ihanaa syysruokaa!

    VastaaPoista