tiistai 21. tammikuuta 2014

Halvalla hyvää: huokeat ekovoiteetVaikka tykkäänkin ekokosmetiikassani luksusefekteistä, ei kräämin aina tarvitse olla tyyristä ollakseen hyvää. Varsinkin näin talvella, kun sitä voidetta saa lotrata ihan tolkuttomasti. Tässä kolme huokeaa lemppariani!

1) Benecosin vartalovoide

Muun muassa metsälehmusta ja kehäkukkaa sisältävä voide imeytyy nopeasti ja hellii ihoa. Aivan loistava perusvoide, ja vieläpä suurimmaksi osaksi luomuaineita sisältävä. Tuoksu on mieto ja haihtuu nopeasti, mikä on minusta vartalovoiteen ollessa kyseessä ihan jees. Purnukka on sopivan kokoinen pakattavaksi matkalle tai urheilukassiin. Talven hitti! Hinta Ekolossa 7,50 € per tuubi (150 ml), litrahinta 50 €.

2) Attituden kosteuttava vartalovoide

Kanadalainen Attitude on tutumpi ekotiski- ja pesuaineista - tiedättehän, niistä joissa on pandan ja fisujen kuvia. Firma on tehnyt aluevaltauksen myös vartalonhoitotuotteisiin, eikä ollenkaan pöllömmällä tuloksella. Attituden rasva on hitusen paksumpaa eikä ehkä ihan yhtä hyvin imeytyvää kuin Benecosin, mutta taatusti hintansa väärti.  Ruohonjuuressa purkki (355 ml) maksaa 14,60 € ja 41,13 € / litra. Tuoksu on tässäkin voiteessa mieto, jopa neutraali. Attituden kaikki tuotteet ovat käsittääkseni vegaanisia, joten pisteet siitäkin.

3) Kylmäpuristettu kookosöljy

Kookosöljy sopii kaikkeen: suuhun ja silmämeikin poistoon. Se on hieman liian tymäkkää käytettäväksi ihan päivittäiseen ihonhoitoon, mutta voitelen sillä itseni kerran viikossa kiireestä kantapäähän. Kookosöljy sopii myös mainiosti diy-kuorintaseosten raaka-aineeksi, tsekkaa vaikka resepti ihanan Ankin oivasta Well shit at least you tried -blogista! Ekolosta 400 millilitran luomukookosöljypurkin saa hintaan 10, 50 €, jollin litrahinnaksi tulee 26,25 euroa. Ei paha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti