maanantai 6. tammikuuta 2014

Köyhää meininkiä


Opintolainan lyhennys + joulu + vuokrankorotus = tili on melko tyhjä ja palkkapäivään vielä aikaa.

En varmaan ole ainoa tässä tilanteessa tähän vuodenaikaan. Visaa ei viitsisi vinguttaa enää kauheasti enempää, joten ei auta muuta kuin tiukentaa taloutta. Ruokatarpeita löytyy onneksi kaapeista ja pakkasesta ihan mukavasti, ja ilman spessuherkkuja on ihan hyväkin olla välillä. Mutta en millään ilveellä voi sanoa tykkääväni siitä, että pitää laskea ruokakaupassa joka pennonen... Enkä tietenkään halua tinkiä ruuan laadusta, vaikka hinnasta täytyykin. Löytyykö teiltä hyviä säästösapuskavinkkejä? Ainakin linssikeitto on halpaa mutta hyvää, samoin useimmat papu-potturuuat, ja Hot Potinkin saa tehtyä aika pienellä budjetilla. Lisää kiinnostavia mutta halpoja ateriaehdotuksia otetaan mieluusti vastaan!

2 kommenttia:

 1. En tiedä huomasitko, mutta kirjoittelin Chocochiliin viime syksynä aika paljonkin aiheesta ja olin lokakuun säästökuurilla: http://chocochili.net/2013/10/ajatuksia-saastokuurin-varrelta/

  Oikeastaan kaikki vegaaniset proteiininlähteen tofua lukuun ottamatta on tosi edullisia, joten ei muuta kuin linssejä, papuja ja soijasuikaleita napaan :) Meillä syödään köyhäillessä esimerkiksi erilaisia papu/linssi-tomaattikastikkeita, currya, punajuuripihvejä, punajuurilaatikkoa ja juures-kikhernepyttipannua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin muistelinkin että sulla oli hyvä sarja aiheesta, kiitos vaan vielä linkistä! Joo, itse ruokahan tule aika halvaksi, ne on ne kaikki herkkuekstrat siinä lisänä mitkä maksaa. Pari myslipatukkaa sieltä ja suklaata tuolta niin hups, taas on kymppi tiessään. Olen tehnyt itse ihan hyviä patukoita ja palleroita, täytyy taas laittaa mikseri rullaamaan!

   Poista