keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Raakakakku karvoilla


Ostin eilen Ruohonjuuresta lounaaksi palan raakakakkua, Suvituulen Kakkutaivaan pyöräyttämää. Kakkupala maksoi viitisen euroa, mutta se näytti niin houkuttelevalta, että tuhlasin siihen lounasvarani.

Ei olisi kantsinut. Kakkunen oli korkeintaan ihan jees, koostumus oli sangen mössömäinen - kyse kyllä olikin moussekakusta. Avokado maistui läpi liikaa, vaikka siitä pidänkin, ja suklaa liian vähän. Kaiken kruunasi kakusta löytynyt viiksikarva. Ainakin toivon, että se oli naamakarvoitusta, hius se ei nimittäin ollut. Suvituuli, onhan sulla viikset?

Lisäksi tuoteselosteessa oli söpöstelty ällöttävästi:



Ei jatkoon.

18 kommenttia:

  1. Että mä tuun pahalle tuulelle tuommosesta. Kas kun ei iso pussillinen iloista leirimieltä.

    VastaaPoista
  2. Ehkä se karva oli joku noista kolmesta ekasta ainesosasta.

    VastaaPoista
  3. Hahaa! Luomulaatuinen, raaka intuitioviiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakkausviiksi kuulostaiskin sitten jo vähän eriltä vai mitä ;)

      Poista
    2. Intohimoviiksestä nyt puhumattakaan.

      Poista
  4. Olen vähän kateudella seurannut Suvituulia ja kauniita kakkujansa. Kateudella siksi, että tuollainen yrittäminen on mahdollista isossa kaupungissa, mutta tuskimpa täällä pikkukylässä ja siksi, että ne kakut ovat siellä etelässä eivätkä täällä pohjoisessa minun maisteltavanani.
    Onpa harmi, ettei kakku maistunut! Minttusuklaaraakakakku taitaa olla aika vaikea toteuttaa maistuvasti. Itsekin olen yrittänyt, eikä tulos ollut ollenkaan niin herkku kuin olisin odottanut. Karvasta huolimatta toivotaan kuitenkin kovasti menestystä Suvituulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvituuli oli minulle ihan uusi tuttavuus, ja kakku tosiaan näytti herkulliselta. Todelalkin soisin raakakakkuyrittäjille menestystä ja markkinoita, siksi kakkusen ostinkin - ja tietysti koska se tosiaan näytti niin hyvältä. Ikävä kyllä kakku oli tällä kertaa kuitenkin pettymys, mutta olen enemmän kuin valmis antamaan toisen mahdollisuuden!

      Poista
  5. Voi miten harmillista :( Noh, kuten Paula edellä mainitsi, minttusuklaaraakis on varmasti haastava ja yrittäviä ihmisiä ei pitäisi liiaksi teilata - tosin ymmärrän, että viisi euroa kustantaneesta minisiipaleesta odottaisi hieman enemmän! Mutta ehkäpä tämä oli vain maanantaikappale muuten herkullisten kakkujen joukossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Jotenkin olen ehkä liiankin kriittinen vegaani/raakaleipomusten suhteen; toivoisin nimittäin, että ne eivät olisi vain ihan hyviä vegaanisiksi/raaoiksi leivonnaisiksi, vaan hyviä ja piste. Siis kenen tahansa mittapuulla, ei vain vegaani- tai raakaruokaintoilijoiden! Esimerkiksi Niia's Healthy Kitchenin raakakakku, jota maistoin ravintolapäivänä, oli käsittämättömän hyvää ja kaunista taatusti kenen hyvänsä mielestä. Poden usein samaa tuskaa vegaaniravintoloissa: ruoka on ihan jees, mutta ei vakuuta ketään siitä että vegaanina oleminen on hauskaa - pikemminkin vain että näinkin pärjää. Mutta ehkä kyseessä tosiaan oli maanantaikappale ja kuten sanottu, annan mielelläni uuden mahdollisuuden Suvituulen kakkusille!

      Poista
  6. Tällainen huomoi vaan: yrittäminen ja muutenkin minkään tekeminen maksaa Suomessa ihan hitsisti. Kiva, että ihminen jaksaa laittaa tuollaisia höpöjä pakkaukseen siitäkin huolimatta.

    VastaaPoista
  7. Mä Kävin kanssa eilen ruohonjuuressa aikeissani vihdoin ja viimein hakaista tuollaisen jo jonkin aikaa kuolaamani kakkupalan :).
    Itiksen Ruohonjuuressa makuvaihtoehtoina oli marjaisia ja suklaisia kakkupaljoja (https://www.facebook.com/Kakkutaivas/posts/560029920784743?stream_ref=10 )...päädyin ekaan vaihtoehdoista, koska jälkimmäinen oli leikattu mitättömän ohuiksi viipaleiksi, vaikka kakku oli muutenkin matalampi.

    Valitettavasti tämä kakku oli todellinen pettymys kaikenkaikkiaan...Marjainen osuus oli suutuntumaltaan lähinnä terveysjogurttia tms. hieman limaista(ei yhtään kuohkeaa) ja mitään erityisiä makujakaan oli vaikeaa erottaa. Ei makeutta, marjaista raikkautta tai kirpeyttä.
    Ainut positiivinen asia oli pohja, se oli ihan hyvää joskin liian ohut.

    Lisäksi pakkauslaatikko oli ihan liian iso, jonka vuoksi palasta oli todella hankalaa kuljettaa ehjänä kotiin.

    Asiaahan ei yhtään auta se, että yksi pala maksoi yli 5€ kpl...tuohon hintaan odottaisi saavansa edes aika hiton hyvää kakkua! eli jonkinlaista vastinetta rahoilleen. Ideana todella kiva ja jos rehellisiä ollaan toivon, että Ruohonjuureen tulisi raakakakkuja myyntiin jostain muualta...toisaalta hieman ihmetyttää miksi ja miten juuri nämä Suvituulen kakkuset ovat päätyneet ihan Ruohonjuuren hyllyille asti.

    P.S. Sittemmin googletin vasta nuo facebooksivut ja kyllähän noista kuvistakin tietynlainen amatöörimaisuus paistaa ja samoin löysin tämän keskustelun =/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, tietty amatöörimeininki on ihan kivakin asia, mutta jotenkin tosiaan toivoisin että siitä päästäisiin vähän eteenpäin kun niitä kakkuja aletaan kaupustella keskustan liikkeissä. Ja jotenkin tosiaan ärsyttää aina kaksinverroin, jos vegaaniasiat on tosi ei-professionaalin oloisia, kun se jotenkin vaan vahvistaa sellaista laaduttoman kotikutoisuuden stereotypiaa... No anyway, Ruohonjuuri on näemmä avannut uuden liikkeen Citykäytävään, täytyy ehkä testata näitäkin uudemman kerran joku lounashetki. Palkkapäivän jälkeen!

      Poista
    2. Tää oli tosiaan asiana sellainen juttu mitä olin odottanut ja odotin itse tuotteelta kyllä hurjastu paljon enemmän. Itse kuitenkin tullut väsäiltyä useampikin noita raakakakkuja yms. ja ajattelin että olisi todella kiva maistella jonkun toisen luomuksia ilmeisemmin ammattitaidolla tehtynä.

      Ei mullakaan sellaista lämminhenkistä kotikutoisuutta vastaan mitään ole, päin vastoin kunhan tuote on silti viimeistellyn ja huolitellun oloinen. Myyntiin asettelu on musta hieman eri juttu kuin vaikkapa blogin pito, siksi ei vaan anna hyvää vaikutelmaa jos tuotteet on esitelty kuvin joissa kakut on tuhritun leivinpaperin päällä ja takaa saattaa erottaa pyyhkimättömän työtason.
      Yksinään kuvaus ja esillepanohan olisi ongelmana helppo korjata, mutta jos kakkujen maku on yleisestikin maistaamani luokkaa, niin ihmettelen jos menekkiä riittää kovin kauaa...tai sitten olen vaan jotenkin tosi vaativa.

      Mutta saa nähdä, voi olla että itsekin annan toisen mahdollisuuden, kun oishan se vaan niin jees jos Ruohonjuuresta vois käydä edes palkkapäivän tienoilla ostaan palan vegaanista raakakakkutaivasta =D.

      Poista
  8. Hei Kaikille!
    Kiitoksia palautteista, aion paneutua näihin epäkohtiin! Pienemmän kakkurasiankin olen saanut, se on pienempi ja optimaalisempi. Ihanaa kevättä kaikille. :)
    Suvituuli/ Suvituulen Kakkutaivas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituuli ja mukavaa kevättä itsellesi!

      Poista
  9. Kuka syö lounaaksi kakkua?

    VastaaPoista