torstai 8. toukokuuta 2014

Mansikka-parsasalaatti lime-kanelibasilikakastikkeella


Raahustin tänään tihkusateessa kaupan kautta kotiin suhteellisen, hmm, kiinnostavuushaasteisesta seminaarista ja kaipasin jotain piristystä. Jos ei törkeän kalliit salaattiainekset elvytä naista tällaisena päivänä, niin sitten ei niin mikään! Tämän dekadentin Ritch Hippie Bitch-salaatin ainesosien on ehdottomasti oltava (rahahuolista huolimatta) luokattoman tyyriitä luomuvihanneksia ja -hedelmiä, ja se on nautittava kuoharin kanssa. Ja johan tulee paskaankin päivään glamouria.

Mansikka-parsasalaatti

1 paketti maustamatonta tofua
savupaprikajauhetta
cajun-maustetta
loraus soijakastiketta
öljyä paistamiseen

1 nippu parsaa
1/2 parsakaalia
1 nippu retiisejä
n. 10 mansikkaa
1 kiivi
1 ruukku lollo rosso-salaattia

Kastike:

1 limen mehu
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ruukku kanelibasilikaa

Kuutioi tofu ja paista se pannulla rapeaksi mausteiden kanssa. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja ryöppää siinä nopeasti paloiteltu parsakaali ja parsa. Anna tofun, parsakaalin ja parsan jäähtyä. Pilko sillä välin muut ainekset ja revi salaatti. Sekoita tofu, parsa ja parsakaali muiden aineiden joukkoon. Sekoita tehosekoittimessa salaatinkastikkeen aineet ja kaada salaattiin. Sekoita.


Näillä eväillä jaksaa taas huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti