tiistai 27. toukokuuta 2014

Mokkapalat



Nyt ollaan kuulkaa perusasioiden äärellä. Voiko retrompaa settiä olla kuin mokkapalat? Leivoin tämän pellillisen esikoisen tarhasynttäreille, joten en tällä kertaa lurauttanut kuorrutteeseen alkoholia - ajattelin että siitä olisi voinut steinertarhassa tulla turhaa nokankoputusta... Jos sinulla ei ole moisia rasitteita, korvaa ihmeessä kuorrutteen vesi rommilla tai mikä vielä parempaa, kahviliköörillä.

Mokkapalat

6 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 dl omenasosetta
150 g sulatettua margariinia
n. 1 dl soijamaitoa

Kuorrute:

5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
n. 0,5 dl vettä/rommia/kahvilikööriä
1 tl kookosöljyä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita omenasoseen ja maidon kanssa kuiviin aineisiin. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon, sekoita. Lisää kookosöljy ja vähä kerrallaan neste, kunnes kuorrute on levittyvää mutta vielä jämäkkää. Levitä kuorrute pohjan päälle, ja koristele halutessasi nomparelleilla tms. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa ruuduiksi.

4 kommenttia:

  1. Mokkapalat on kaikessa retroudessaan herkullisia:)

    VastaaPoista
  2. Mitä omenasosetta käytät? Teetkö esim. itse, käytätkö valmista, sokeroitua tuotetta vai vaikkapa sokeroimatonta vauvanruokaomenasosetta? Monessa reseptissä mainitaan omenasose, mutten ole varma mihin sillä viitataan. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Käytän yleensä sellaista lasipurkeissa saatavaa luomuomenasosetta. Niitä on paria merkkiä ja yleensä ne ovat muistaakseni saksalaisia. Löytyy ekokaupoista mutta myös hyvin isoista marketeista. Jos teen omenapiirakkaa niin siihen teen soseen itse.

    VastaaPoista