sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Vegaaniset designsandaalit: WaveTarkkasilmäisimmät lukijat ovatkin ehkä huomanneet, että tykkään jonkin verran kengistä. Ja että erityinen sopukka sydämessäni on varattu puukengille. Aika monet klassikkopuukkarit ovat nahallisia, mutta vegaanisiakin laadukkaita ja kotimaisia puukenkiä löytyy. Aiemmin bloggailin Tuula Pöyhösen Woodpecker-puukenkäsandaaleista, jotka ovat päivittäiset työkenkäni - ja herättävät aina yhtä paljon ihastusta ja ihmetystä.

Siinä missä Tuulan puukkarit ovat nerokkaasta narutuksestaan huolimatta kuitenkin aika perinteistä puukenkämuotoilua, ovat nämä kuvassa näkyvät Marita Huurinaisen Wavet ihan uutta aaltoa. Sain sandaalit viime syksynä lahjaksi bloginäkyvyyttä vastaan, enkä suinkaan pannut antia pahakseni. Pääosa Huurinaisen kokoelman kengistä ei ole vegaanisia, mutta näiden Polku-nimisten läpinäkyvällä muoviremmillä varustettujen lisäksi löytyy muutama muukin nahaton puukkaripari. Itse tykkäsin juuri Polkujen kärkevästä muodosta - niissä on jotakin geishahenkistä, eikö vaan? Ja kauempaa katsoen näyttää siltä, kun seisoisin pelkästään kauniiden kaarevien puuaaltojen päällä.

Wave-sandaalien the juttu onkin tietysti pohjan silmäähivelevä muotoilu. Vaikka pohja on ohut, se on kuitenkin jalan alla tarpeeksi topakka tehdäkseen sandaaleista käyttömukavat. Ainoa pieni miinus mukavuuden suhteen on, että muovin reunat ovat aika terävät ja painavat paljasta jalkapöytää hiukan. Toisaalta tokkopa näitä Polkuja onkaan tarkoitettu pitkille tallusteluretkille. Enemmänkin ne tuntuisivat olevan kotonaan vaikkapa taidenäyttelyn avajaisissa tai muussa artsussa ympäristössä. Vai tuleeko mieleen joitain kenkiä, jotka olisi enemmän luodut tyylikkääseen seisoskeluun viinilasillinen kädessä?


* Varoitus! Tämä postaus on tehty vastineeksi ilmaisnäytteitä sisältävästä blogiyhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti