sunnuntai 31. elokuuta 2014

Nopea tattipasta



Sienestys, kuulkaa, ei ole mitään leikittelyä. Tai itse sienestyshän on ihan superkivaa, mutta sienimetsä on lähinnä ainoa paikka maailmassa jossa rinnassani jylläävät pidättelemättömät ahneuden ja kateuden tunteet. Ehtikö joku ensin? Kuka on jättänyt tänne perkeitä? Onko tuon tyypin kopassa enemmän sieniä kuin minun? Niin ja nykyäänhän Facebook on sienisesonkina ihan sietämätön mesta; kaikki diipadaapaakaverit siellä postailevat kuvien kera kehuja sienisaaliistaan. Eih.

Tänään omassakin kopassa oli kosolti sieniä, ja kotiin tullessa valmistui nopsa tattipasta. Savupaprika oli vähän vahinko mutta onnekas sellainen - se sopi tatteihin yllättävän hyvin. Koklaa vaikka.

Tattipasta

tatteja (ainakin sen verran että paistinpannun pohja peittyy)
1 sipuli
1 prk kaurakermaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
savupaprikaa

n. 1/3 pussia pastaa

Putsaa ja viipaloi tatit kuivalle, kuumalle pannulle. Anna tattien sihistä kunnes niistä irtoaa nestettä. Lisää pilkottu sipuli, loraus oliiviöljyä ja mausteet. Keitä pasta puolivalmiiksi ja lisää pannulle kaurakerman kanssa. Anna hautua kymmenisen minuuttia, lisää mausteita tarvittaessa. Nauti!


3 kommenttia:

  1. Juu, median pitäis mun mielestä varoitella sienista ja tähdentää niitten vaarallisuuttta. Myrkkynääpikkä ollen erinonomainen valokuvaesimerkki herkullisen koivunkantosienen rinnalla. Pois ne kuvat pullukoista herkkutateista, siinäkin vois kertoa pari sanaa sappitatista ja näyttää kuvaa lakista, joka on aivan herkkutatin näköinen.

    Muuten, kuivatuista tateista tulee vielä maukkaampi pasta, tietty pitäis ensin ehtiä kuivata ne ja kuka nyt malttaa kun on juuri tullut mettästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivattuja tatteja en ole päässyt koskaan kokeilemaan. Tiedän eräitäkin tahoja, jossa niitä säilötään purnukkatolkulla vuosikausia ja varjellaan kuin silmäterää...

      Poista
  2. En ymmärrä miksi jonkun henkilön kuivatut tattireservit aiheuttavat niinkin paljon hupia. Jos joku haluaa tulla haudatuksi kuivattujen tattiensa kanssa niin so what?

    VastaaPoista