tiistai 25. marraskuuta 2014

Aamudrinkki: vihreä saviOlen ruvennut dokaamaan. Nimittäin kuravettä. EkoEgon Johannan suosituksesta jokainen aamuni alkaa nyt lasillisella vettä, johon on sekoitettu Argitalin juotavaa vihreää savea. Saven pitäisi olla puhdistavaa ja elvyttävää ja vaikka mitä - ja kukapa ei tänä vuodenaikana kaipaisi sellaista aamuhömpsyä. Savi sekoitetaan veteen illalla, joten sakka painuu pohjaan eikä vesi maistu itse asiassa miltään.

Olen testannut savea vasta viikon, joten en vielä ole huomannut mitään erityisempää, paitsi että pöntöllä saa ravata ehkä useammin, hmmm, puhdistautumassa. Iho tuntuu kyllä olevan ihan hyvässä kunnossa, mutta se voi johtua siitäkin että kunnon pakkaset eivät vielä ole alkaneet. Olen tykännyt ainakin Argitalin ulkoisesti käytettävistä saviasioista - ja mikä tahansa joka tekee minusta puoliksikin niin upean kuin EkoEgon Johanna saa totta vieköön mahdollisuuden. Sitä paitsi tykkään jotenkin siitä säntillisestä rutiinista, että minua odottaa joka aamu haalea lasillinen savivettä. (Miten niin outoa?!)

Ostin oman savipussukkani EkoEgosta enkä muista sen hintaa, mutta Ekolosta se ainakin heltiää alle kahdentoista euron. Ja kun savea käytetään drinkkiin vain teelusikallinen, kestää yksi pussi aika kauan. Mutta onko kellään kokemuksia savicocktailin hörppimisestä? Uhka vai mahdollisuus? Fuulaa vai faktaa? Aloitanko jatkossakin aamuni savivellillä vai vaihdanko samppanjaan?

5 kommenttia:

 1. Ajatus saven juomisesta herättää muistot, kun taannoin Kiinassa myytiin laastia vauvoille maidonkorvikkeena. Koska savihan on pääosin hiekkaa ja multaa, ei ihan ensimmäisenä nouse pintaan ajatus terveellisyydestä. Varmasti savi kulkee loistavasti kehon läpi, koska siinä ei ole mitään vitamiineja tai hivenaineita, joita elimistö kykenisi hyödyntämään. Kuitenkin kiinnostus projektiisi heräsi ja toivonkin, että raportoit siitä pidemmällä aikavälillä, jos sitä uskaltaisi vaikka itse kokeilla ;) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, raportoin toki. Vielä ainakaan ei tosiaan mitään ihmeempiä vaikutuksia näy eikä tunnu, mutta katsotaan kuinka hehkeä olen kohta. Toisaalta voi olla että saven kittaus on suunnilleen yhtä tehokasta kuin yksisarvisterapia tai enkelikortit. Tosin savessa nyt tutkitusti on ainakin mineraaleja, toisin kuin yksisarvisissa.

   Poista
 2. Luinkin sen sisällysluettelon ja yllätyin, että siinä on silikoonia, klooria ja mistä siihen on rautaa tullut? Ainesosat / INCI: Silika (Si02) 44,44%, Titaanidioksidi (Ti02) 0,78%, Alumiinioksidi (Al203) 13,67%, Rauta (Fe203) 5,00%, Magnesium (Mg0) 1,98%, Kalkki (Ca0) 14,90%, Natrium (Na20) 0,73%, Kalium (K20) 2,18%, F.L. (hehkutusjäännös) 16,14% MINERAALIT: Smektiitti, Kiille, Illiitti, Kloriitti, Kaoliniitti, Hematiitti, Dolomiitti, Kalsiitti, Kvartsi, Felsiitti, Plagioklaasi.pH: 8.50 hieman emäksinen tai neutraali (10% vesiliuos).

  VastaaPoista
 3. Silica on piitä, ei silikonia ja muut hivenaineet ovat niitä maaperässä luontaisesti esiintyviä mineraaleja. Ovat tarpeellisia aineita solujemme hyvinvoinnille. Piihän on upea ihon ja hiusten ja kynsien vahvistaja. Mm. couperosaan taipuvainen iho hyötyy siitä aivan erityisesti. Terveisin Elina Eko Egosta

  VastaaPoista
 4. Olen nyt hörppinyt savidrinkkiä kuukauden päivät joka aamu, ja ainakaan vielä ihoni ei ole ollut yhtä talviärtyinen kuin yleensä. Kynnet tuntuvat myös vahvoilta. Kyllä tässä kuulkaa jotain on!

  VastaaPoista