maanantai 12. tammikuuta 2015

Soijaperunasoselaatikko


Tämän reseptin olen julkaissut aiemmin nimellä Shepherd's Pie, ja soijaperunasoselaatikko onkin vegaaninen versio perinteisestä brittiherkusta. Reseptin Marmite on kauppanimi runsaasti B-vitamiineja sisältävälle hiivauutetahnalle. Sen voi jättää poiskin, mutta Marmite kyllä tuo laatikkoon mukavan ruokaisan maun.

 Soijaperunasoselaatikko

n. 1 kg perunoita
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
kauramaitoa
margariinia/oliiviöljyä
suolaa

1 sipuli
2 dl soijarouhetta
2 dl kuivattuja suppilovahveroita tai muita kuivattuja sieniä
(1 tl Marmitea)
timjamia
rosmariinia
suolaa
öljyä

Valmista muusi: keitä kuoritut ja pilkotut juurekset vedessä, joka juuri ja juuri peittää ne. Kun kasvikset ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois mutta jätä noin desi juuresten sekaan. Muussaa ja lisää samalla kauramaitoa ja margariinia tai öljyä kunnes sose on pehmeää.

Liota soijarouhetta tilkassa vettä. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä pannulla, lisää soijarouhe ja kuivatut sienet sellaisinaan - niitä voi vain hiukan hienontaa ihan käsin rutistelemalla. Lisää mausteet ja luraus öljyä ja paista noin kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Seoita muussi ja täyte keskenään, tarkista suola. Voit vielä lisätä kauramaitoa tai öljyä jos haluat. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta alkaa rapeutua. Tarjoile esimerkiksi puolukkahillon kera.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Missä vaiheessa olet yleensä lisännyt Marmiten? :) Kiva resepti! Haluaisin päästä Marmitestani eroon pikkuhiljaa, olisi hyvä upottaa tähän.

    VastaaPoista
  2. Siinä soijarouheen maustamis- ja ruskistusvaiheessa. Voi olla, että siitä häviää jotain vitamiineja, mutta maku kyllä säilyy.

    VastaaPoista