sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vegaaninen kaalilaatikko


Kaalilaatikkoa voisi syödä vaikka kuinka paljon. Eikä hintakaan taas huimaa päätä. Kyytipojaksi vielä puolukkaa ja sienisalaattia. Mun lempiohje sienisalaattiin löytyy täältä.

Kaalilaatikko

n. 1 kg kaalia
1, 5 dl omenamehua
2 rkl tummaa sokeria
oliiviöljyä

2 dl soijarouhetta
1 sipuli
1 tlk kaurakermaa
1 dl ohrasuurimoita
2 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Pilko kaali pieneksi silpuksi. Lorauta suuren kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kaada kaali kattilaan. Anna kuullottua hetki. Kaada joukkoon omenamehu ja anna kaalin hautua miedolla lämmöllä pehmeäksi ainakin tunti. Lisää sokeri.

Liota soijarouhe lämpimässä vedessä. Pilko sipuli. Paista soijarouhe ja sipuli pannulla. Kaada soijarouhe-sipuliseos kaalihaudukkeen sekaan. Lisää kaurakerma, ohrasuurimot ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa puolisentoista tuntia. Madalla tarvittaessa lämpötilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti