tiistai 12. heinäkuuta 2016

Lebanese Food Vallilassa"Uusi ravintola avattu! Mäkelänkatu 45! Lebanese Food! Syö paikan päällä tai ota mukaan!" kirkui postiluukusta tipahtanut peruskebulaleiskalla kyhätty mainoslappu. Jahas, taas tollanen, ajattelin ja dumppasin lapun paperiroskikseen. Nälkä ja ööh, haasteellisella tavalla siihen reagoineet lapset kuitenkin pakottivat kokeilemaan ihan kulman takana sijaitsevaa mestaa yhtenä kiireisenä lauantaipäivänä.


Ravintolan ulkoasu oli aika lailla samaa settiä kuin mainoskin, ehkä astetta siistimpi peruskebabpaikka. Ilman sen kummempia odotuksia tilasin lapsille falafelit (myyjä ystävällisesti varmisti että ei, libanonilaisessa falafelissa ei käytetä jugurttia) ja itselleni hiukan kiinnostavamman kuuloisen kikherne-härkäpapu foolin ja tabule-salaatin.

Ja voi pojat.  Ehkä koskaan ei mikään paikka ole yllättänyt näin iloisesti, ja harvoin hinta-laatusuhde on näin kohdallaan. Lasten falafelit olivat päältä rapsakoita ja sisältä mehukkaita, tosin mausteita olisin itse kaivannut hiukan enemmän. Pitafalafelit tulivat oivallisella tahinikastikkeella ja raikkaalla salaatilla höystettynä. Oma foolini paljastui herkulliseksi, täyteläiseksi papudipiksi, jonka oliiviöljy ja valkosipuli melkein tirauttivat kyynelet nälkäkiukkuisiin silmiini. Tabule oli juuri niin raikasta ja tuoretta kuin pitääkin: sitruunassa ja yrteissä ei oltu sästelty. Annokset olivat suuria ja maksoivat kuuden ja seitsemän euron väliltä.


Seuraavanakin päivänä keittiölaiskotti eikä lasten tarvinnut kauan kärttää kun olimme jälleen Lebanese Foodin (se siis tosiaan on ravintolan nimi) ovella. Tällä kertaa otimme vegaanisen mezeannoksen, jossa oli jumalaista hummusta, raikasta salaattia ja rapeita vehnäleivän paloja. Lisäksi testasimme libanonilaisten vastinetta pizzalle, nimittäin manakishia. Manakish on vehnälättynen, joka on sivelty öljyllä, siemen-pähkinäsekoituksella ja mausteilla. Se paistetaan uunissa pizzan tapaan. Listalla oli kaksi vegaanista versiota, manakish timjamilla tai vihanneksilla. Kokeilimme yrttistä timjamimanakishia (5 €), jossa oli päällä seesaminsiemeniä ja muheva öljy-mausteseos. Uijui. Oijoi. Lasillinen tuhtia punkkua olisi kruunannut aterian, mutta onneksi lapset sentään saivat ananaslimsaa.

Palvelu oli molempina päivinä ystävällistä ja nopeaa - lapset saivat ekalla kerralla jopa odotellessa ilmaiset falafelpallerot. Listalla oli yllättävän paljon luonnostaan vegaanisia vaihtoehtoja, eikä hinnat tosiaan huimanneet päätä. Menkää äkkiä, ennen kuin kaiken maailman hipsterit valtaavat tämän aarteen!

1 kommentti:

  1. Olen itse kaivannut tämän tyylistä ravintolaa, kaiken näköistä lähi-itä hypetystä vuosien varrella seurannut liiallisella odotuksella, mutta nyt se paikka vihdoin löytyi, about viikko takaperin kävin kokeilemassa. Syötyäni ravintolan isoimman meze-combon, ei voi muuta sanoa että takaisin kyllä samasta paikasta tulen löytämään itseni jatkossakin useammankin kerran..

    VastaaPoista