maanantai 18. heinäkuuta 2016

Tattikastike


Hähää! Tämä postaus on vain ja ainoastaan lällättelyä sienisaaliista! Olin eilen lasten ja isäni kanssa metsässä parisen tuntia ja tuloksena oli koko kopallinen herkkutatteja, kanttarelleja ja orakkaita. Lapset olivat yhtä innoissaan jokaisen sienen löydyttyä ja kaupunkilaiskoira sai juosta häntä suorana metsähepuleissaan.

Saaliista syntyi oivallinen kastike, jossa pääosassa ovat tietenkin ne ihanat sienet. Raastoin päälle myös hiukan vegaanista parmesaania. Toimii.

Tattikastike

Muutama desi tatteja ja muita sieniä pilkottuna
1 pieni sipuli
Loraus kaurakermaa

Perkaa ja pilko sienet. Laita ne kuumalle, kuivalle pannulle ja anna hautua välillä sekoittaen kunnes sienten oma neste alkaa haihtua. Lisää joukkoon sipuli ja suola. Lorauta lopuksi joukkoon kaurakermaa sen verran, että sienet melkein peittyvät. Keitä kastiketta hetken kasaan ja tarjoile pottujen tai pastan kanssa.



2 kommenttia:

  1. Voi sopii varmasti hyvin uusien perunoiden kanssa ,pitää laittaa mieleen, että muistaa tehä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

    VastaaPoista