sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Osterivinokassushit misomajoneesilla
Miksiköhän kummassa en ole aiemmin keksinyt, että mison ja sushin voi yhdistää? Tällä kertaa naitin ne majoneesin välityksellä. Miso maistuu mielestäni mukavasti oluelta tai muulta käymisteitse valmistetulta asialta - se kai lienee se kuuluissa umami sitten.

Jos muuten olet kuten minä ennen ja pelkäsit sushin tekoa, tsekkaa mun sushikoulu täältä. Piece of cake. Saanko muuten erityispisteitä siitä, että en kutsunut misomajoneesia misoneesiksi?

Osterivinokasushit:

puoli pakettia sushiriisiä
norilevälevyjä
puolikas paprika
pari porkkanaa
puolikas kurkku
1 pkt kylmäsavutofua
1 avokado
kourallinen osterivinokkaita tai kolme jättiläisosterivinokasta
2-3 rkl sesaminsiemeniä
n. 2 rkl soijakastiketta

Misomajoneesi:

2 dl vegaanista maustamatonta majoneesia (Jokaiselle tekee hyvää!)
2-3 rkl misotahnaa
(loraus sitruunamehua)

Keitä sushiriisi paketin ohjeen mukaan. (Itse asiassa olen käyttänyt myös puuroriisiä, eikä maailma kaatunut.) Suikaloi kasvikset ja tofu. Suikaloi myös sienet - jättiläisosterivinokkaat olivat minulle uusi tuttavuus ja sopivat tähän täydellisesti, koska ne oli paljon helpompi käsitellä kuin pienemmät sienet. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää sienet. Ruskista hetki ja lisää loraus soijakastiketta ja sesaminsiemenet. Kääntele hetki ja ota sitten lämpö pois. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään sieniä.

Levitä norilevyjen päälle riisiä ja muita suikaloituja aineksia makusi mukaan. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa paloiksi.

Valmista misomajoneesi sekoittamalla aineet. Halutessasi voit puristaa joukkoon hiukan sitruunamehua. Mison määrä riippuu käyttämästäsi majoneesista, kovin etikkainen majoneesi vaatii enemmän misoa.

Dippaile sushipaloja soijakastikkeeseen, misomajoneesiin ja wasabiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti