sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Nuhan pahin vihollinen


Tässäpä oiva keino pitää talvinuha loitolla! Sitruunainen ja valkosipulinen tahinikastike sisältää runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja - ja mikä parasta, maistuu hyvältä! Käytä dippikastikkeena värikkäille vihanneksille ja hedelmille kuten porkkanalle, omenalle, kurkulle ja kukkakaalille. Tahini on pullollaan kalsiumia ja proteiinia, joten dippi on oiva välipala myös ennen tai jälkeen kuntoilun - tai railakkaiden juhlien jälkeisenä aamuna!

Tahinidippi

3 kukkurallista ruokalusikallista tahinia
1 sitruunan mehu
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 - 1 dl vettä
noin 2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään teho- tai sauvasekoittimella. Säilyy jääkaapissa useita päiviä.

2 kommenttia:

  1. Onpa ajankohtainen resepti, tätä täytyy testata! Saakos muuten tuota tahinia ihan normikaupoista, muita aineksia kaapista jo löytyykin;)

    VastaaPoista
  2. Joo, tätä me syödään usein kaikki (paitsi imeväinen:)) iltapalaksi, se on tosi nopsa tehdä. Tahinia saa kyllä yleensä isommista kaupoista, mä tykkään eniten Urtekramin tummasta tahinista mutta ainakin sellaista kreikkalaista vaaleata tahinia saa aika monesta kaupasta.

    VastaaPoista