lauantai 17. maaliskuuta 2012

Amerikkalaiset mustikkapannukakut



Ameriikan ihmemaasta voi olla montaa mieltä, mutta ruokaa ne siellä vissiin osaavat arvostaa. Luen aina kuola valuen amerikkalaista joogalehteä, jonka mainoksista käy ilmi että siellä päin on tarjolla jos jonkinlaisia vegaaniherkkuja joista täällä ei ole kuultukaan. (Kuten esimerkiksi kookosmaitoon tehtyä jätskiä, jota himoitsen!)

Jotakin voi kuitenkin tehdä itsekin kuten näitä vegaanisiksi tuunattuja mustikkapannukakkuja.  Käytin niissä pelkästään kikhernejauhoja, joten nämä mustikkapannarit ovat paitsi vegaanisia myös keliaakikoille sopivia. Kikhernejauho paitsi pitää pannarit koossa tekee niistä myös ihanan rapeita. Kikhernejauhoja saa ainakin ekokaupoista pienissä ja hintavissa pussukoissa. (Jos joku tietää mistä niitä saisi ostaa suurempia määriä edullisesti, kertokoon!)  Jauhot ovat tosi monikäyttöisiä eivätkä ne ole ravitsemuksellisestikaan ollenkaan pöllömpi valinta.

Mustikkapannareihin tarvitset:

3 dl kikhernejauhoja
4 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3 dl maustamatonta soijajugurttia
25 g margariinia sulatettuna
2 dl mustikoita

Margariinia paistamiseen

Sekoita kuivat aineet. Kikhernejauhot on hyvä siivilöidä, sillä ne paakkuuntuvat helposti. Lisää jugurtti ja sulatettu margariini. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat. Nosta ruokalusikalla taikinanokareita paistinpannulle. Paista molemmilta puolilta rapeiksi.

Tästä taikinasta tuli n. 25 pannaria. Tarjoilin ne kaurakermavaahdon ja vaahterasiirapin kera - vaahterasiirappiakin saa muuten nykyään hämmästyksekseni luomuna!

7 kommenttia:

  1. Se vaahterasiirappi on hirmukallista, käykö joku muu? Muuten mukava ohje.

    VastaaPoista
  2. Joo, se on kyllä todella tyyristä eikä edes mitenkään hirveän riittoisaa. Varmaan esim. hunaja käy, jos sitä käytät, tai sitten ihan vaan sokeri. Voisin kuvitella että esimerkiksi joku ruskea sokeri olisi hyvää tai miksei ihan valkoinenkin - sokeri itse asiassa rouskuu aika hauskasti lettujen kanssa!

    VastaaPoista
  3. Mä olen tehnyt amerikkalaisia pannukakkuja myös banaanilla. Nekin olivat tosi hyviä. Olen tehnyt taikinan aina ilman kikhernejauhoja. Se toimiikin varmaan hyvin koossapitäjänä. Pitääkin kokeilla seuraavan kerran.

    VastaaPoista
  4. Bansku kuulostaa hyvältä! Paljonko laitoit? Yritin joskus tehdä tavallisia lettuja banaanilla ja ne ei onnistuneet, mutta nää pannarit saakin olla sen verran paksuja että niissä se varmaan toimii. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Laitoin isoon taikinaan kaksi banskua. Normaaliin taikinaan varmaan riittäisi yksi bansku. Soseutin banskun sauvasekoittimella ihan hienoksi. Tein letut vielä gluteenittomista jauhoista, jotka pysyvät huonommin koossa, kuin vehnäjauhot.

    VastaaPoista
  6. Mä ostin eilen espoolaisesta etnokaupasta kikhernejauhoa 3,50 € / kg. Tietenkään ei luomua, mutta kivemman hintaista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas! On kyllä huomattavasti kivempi hinta. Ekolossakin taitaa se 250 g:n paketti olla saman hintainen.

      Poista