maanantai 19. maaliskuuta 2012

Helpot raakasuklaakonvehdit



Ostin heräteostoksena alennuksesta niinkin tarpeellisen joka kodin tuotteen kuin suklaakonvehtimuotin. Siis sellaisen silikonisen, johon voi sulatella suklaata ja laittaa jotain juttuja siihen sekaan. Ja sitten saa joulukuusen, lumiukon ja tähden muotoisia konvehteja. (Siksi se siis oli tarjouksessa!) Joku viikko sitten satuin sopivasti tonkimaan päiväyksensä pian ohittavia raakoja kaakaopapuja Punnitse ja Säästä -kaupan ilmaiskorista, joten innostuin heti eilen illalla lasten nukkuessa kokeilemaan raakasuklaan tekoa.

Raakasuklaa.comin suhteellisen suurpiirteisellä ohjeella varustettuna katselin mitä suklaamestarille sopivaa kaapista löytyisi. Löytyi näitä:

1 dl kaakaopapuja
4 rkl palmusokeria
1 tl jauhettua vaniljaa
0, 75 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
ripaus suolaa

Sekoitin kaakaopavut, palmusokerin, suolan ja vaniljajauheen tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sulatin vesihauteessa kookosöljyn juoksevaksi ja lisäsin sekoitukseen. Lusikoin suklaamuottiin. Laitoin suklaat pakastimeen noin tunniksi, sitten irroitin konvehdit muotista ja laitoin jääkaappiin. Konvehteja kannattaa pitää huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Yllätyin iloisesti siitä miten maukkaita suklaista tuli näinkin simppeleillä aineksilla - itse asiassa konvehdit olivat parempia kuin moni raakasuklaatestissä maisteltu suklaa. Innostus heräsi myös kokeilemaan eri makuja: esimerkiksi luomusitruunan kuori olisi varmaan hyvää, samoin kahvi ja pähkinät. Tekisi myös mieli hassata oikeaan kaakaovoihin.  Ja kyllä se tehosekoitinkin voisi olla tomerampi... Taisi tulla kallis alemuotti!

3 kommenttia:

  1. Kyllähän nuo suklaamuotit on aivan tähdellisiä kapineita ;) Itselläni on jo useita. Raakasuklaan tekeminen on mukavan helppoa ja tulos palkitsee nopeasti. Kaakaopavuista en suklaan tekoa tosin ole kokeillutkaan, vaan ihan kaakaovoista ja kaakaomassasta sulatellut.

    VastaaPoista
  2. Joo, olen jo ihan koukussa suklaan tekoon ja tietysti myös syömiseen! Rommirusina toimii muuten myös hyvin raakasuklaassa. Hei, mistäs olet ostellut suklaalle tarkoitettuja muotteja? Ostin ton omani ihan vaan jostain K-kaupasta ja se oli ainoa laatuaan. Kokeilin jääpaloille tarkoitetulla silikonimuotilla ja sen materiaali tuntuu vähän liian paksulta. Olisi kiva saada vaihtelua tuohon joulusuklaateemaan...

    VastaaPoista
  3. Hmm..muistelen, että olisin tilannut muotteja jostakin. Olisiko peräti Anttilasta ja sitten jostakin leivontatarvikeliikkeestä ja myös silikonista jääpalamuottia olen käyttänyt, mutta siitä tulee aika isot suklaapalat. Rommirusina on varmasti herkkua!

    VastaaPoista