keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Reilusti punaa huuliinMinä tykkään huulipunasta. En nyt noin kotioloissa yleensä käytä huulipunaa enkä ihan aina leikkipuistoon mennessäkään. Mutta töissä ja nyt äitiyslomalla ollessa missään vähänkään tärkeämpään asiointiin vivahtavassa menossa minulla on yleensä aina punatut huulet. Olen suht laiska meikkaaja noin muuten, ja huulipunalla piristää ja huolittelee väsyneen naamataulun nopeasti.

Ja onhan niitä punia sitten kertynytkin. Siivotessani eteisen hyllyä, jossa säilytän kurahousujen, kotiavainten ja pyöränpumppujen keskellä meikkejäni, löysin yhteensä kuusitoista huulipunaa. Ja ikävä myöntää, mutta kaikki niistä eivät ehkä ole kovin eettisiä hankintoja, vaikka pyrinkin käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa.

Ongelma on lähinnä se, että luonnonkosmetiikkapunat ovat yleensä auttamattoman tylsiä. "Nämä eivät ole mitään räikeitä punia", totesi luontokempsun myyjä kun vaivihkaa päivittelin haljuja värejä. Juu, eivät todellakaan, mutta kun minä tykkään räikeistä huulipunista. Hillitty huulipuna on mielestäni yhtä tylsää ja turhaa kuin pienet, huomaamattomat silmälasit.

Mutta onneksi on tämä Beauty Without Crueltyn huulipunasarja, joka on paitsi eettinen, vegaaninen ja myrkytön, myös kaunis ja kirkas! Ostin kuvan sävyn aikoja sitten - se oli hautautunut hyllyyni epämääräisen rojun sekaan. Siitä tuli taas heti suosikkini! (Ja onneksi sarjassa on useita muitakin kauniita värejä, joilla voin täydentää kokoelmaani...) Ostin punan muistaakseni noin kympillä Heluna Fashionista, joka muuten pikapuoliin muuttaa uusiin tiloihin Torkkelinkadulle. Kirkkauden lisäksi vaadin huulipunalta myös kestävyyttä, ja oikein asiakseni testasin taas tätä punaa kotioloissa:

syöminen (ruoka, suklaa, popcorn) - check
juominen (kahvi, vesi, tee) - check
vauvan pussailu - check

Puna siis kestää paremmin kuin moni kalliimpi tuote. Ottakaapas mallia, muut luonnonkosmetiikkavalmistajat!

4 kommenttia:

 1. Pyöränpumppujen ja muun seasta 16 huulipunaa! Huulipunaa ei taloudesta löydy mutta muuta sekalaista sälää kyllä.

  VastaaPoista
 2. Joo, yllätyin itsekin... Ties mitä aarteita löytyykään sitten esimerkiksi pyykkikorista, jos saan sen joskus seulottua!

  VastaaPoista
 3. Gosh on testaamaton ja sillä on räikeitä väriä ja pigmenttiä löytyy. Kaikkien tuotteiden vegaanisuudesta en mene takuuseen... Itsekin ärsyttää, kun tykkään näyttää siltä, että meikkiä on tosiaan naamassa ja monesti eettiset tuotteet ovatkin sitten luonnollisia sävyjä. Jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hyvä tietää Goshin testaamattomuudesta! Niillä on kivoja sävyjä kyllä. Minäkään en ymmärrä miksi eettisyys on usein yhtä kuin vaisu tai siis "luonnollinen". Jos haluun olla naturell sitten en laita meikkiä.

   Poista