torstai 22. maaliskuuta 2012

Pyöräilykausi alkaa, polkimilla tai ilmanAah, pyörätiet ovat jo sulina ainakin täällä meidän kulmilla. Hyvästi ahtaat bussit ja metrot, tervetuloa pyöräilyn tuoma vapaudentunne! Erityisesti yksin liikkuessani menen vaikkapa kaupungille paljon mielummin pyörällä kuin julkisilla, puhumattakaan siitä miten pöljältä tuntuu istua ensin bussissa päästäkseen kuntoilemaan.

Ja kyllähän perheen kanssa pyöräilykin on jees. Ostimme viime syksynä tytöllemme tuollaisen polkimettoman potkupyörän Pikkusiipi- nimisestä nettipuljusta - ainakaan tätä saksalaista Pukya en ole nähnyt muualla myytävän. Näitä 2-6 -vuotiaille tarkoitettuja potkupyöriä näkyy jokaisen itseään kunnioittavan hipsteriperheen jälkikasvulla. Eikä syyttä: lapset tosiaan tuntuvat oppivan tasapainon hurjan nopeasti potkupyörän avulla ja saattavat sitten välttää apupyörävaiheen kokonaan polkimelliseen pyörään siirtyessään. Aika pelottavan kovaa vauhtia meidän tyttömme omalla kulkupelillään pisteleekin. Ainakin meidän kaksilapsisessa perheessämme tästä menopelistä onkin ihan oikeaa logistista hyötyä!

2 kommenttia:

  1. Meillekin kotiutui juuri tuollainen Puky, mutta vihreänä. Sitä on kokeiltu vasta sisällä, kun ulkona on vielä nniin jäistä. Mutta hyvältä vaikuttaa tuo menopeli.

    VastaaPoista
  2. Täällä on tosiaan tiet sulana, mutta tuntuu että noin puolet Helsinkiin kylvetystä hiekoitussepelistä on nyt meillä kärryn- ja potkupyöränpyöristä kulkeutuneena... Huoh. Imurinvarteen vaan!

    VastaaPoista