tiistai 17. huhtikuuta 2012

Hukuta murheesi: vegaanin hätävaratKuten lähimmäiseni tietävät, minua ei juuri mikään ärsytä enempää kuin leipomuksen epäonnistuminen. Joskus vain kakku palaa tai ei irtoa vuoasta eikä pullataikina kohoa. Onneksi ainakin kakkuonnettomuudet saa helposti tuunattua näyttäviksi jälkiruuiksi. Jos sinulla sattuu olemaan kotona tujaus alkoholia ja marjoja pötkit jo pitkälle, kermalla ja suklaalla vielkä pitemmälle!

Jos kakkusi käyttäytyi huonosti, murustele se palasiksi. Laita reilu kerros kakunmuruja annosvuokien pohjalle ja kaada päälle runsas hulaus haluamaasi alkoholia. Liköörit tai jälkiruokaviinit toimivat hyvin. Mehu on myös okei. Anna vetäytyä noin tunti, koristele marjoilla ja/tai kaurakermavaahdolla.

Tämä suklainen kerrosjälkkäri taas syntyi hiukan suunnitelmallisemmin jäljelle jääneen tiikerikakun murusista:Tähän vegaanin parempaan hätävaraan tarvitset:

kakunmuruja
likööriä
pakastevadelmia
2 prk kauravispiä
1 levy tummaa suklaata
1 levy valkoista riisimaitosuklaata

Laita kakunmurut kulhon pohjalle. Surauta sulaneet vadelmat tehosekoittimessa soseeksi, lisää likööri ja kaada murujen päälle. Kas näin:


Vatkaa kauravispi ja jaa kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon vesihauteessa sulatettu valkoinen suklaa ja toiseen kulhoon vesihauteessa sulatettu tumma suklaa. Vatkaa kuohkeaksi ja annostele kerroksittain jälkiruoan päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

3 kommenttia:

  1. Varmasti herkkua! MInulla on tapana pyöritellä epäonnistunut kakku pallosiksi, maustaa mintulla ja kastaa suklaaseen. Sittemmin olen oppinut, että näitä kutsutaan cakepopseiksi.

    VastaaPoista
  2. Näin Hesarissa innostuneen artikkelin noista cakeposeista; ovat kuuminta hottia Ameriikassa ilmeisesti. Hyvää varmasti kyllä!

    VastaaPoista
  3. Oikeasti parempaa kuin kakku! Välillä oikein toivon, että menisi kakku mönkään :)

    VastaaPoista